Eerste radiodebat Omroep Houten geslaagd

Vanavond vond het radiodebat tussen Eef Stiekema (VVD), Jan de Jong (CDA) en Gerard Zandbergen (ITH) plaats op Omroep Houten.

Er werd gedebatteerd over recreatie, toerisme en ontspanning. Duidelijk werd dat VVD Houten het buitengebied bij uitstek geschikt vindt voor creatieve ondernemers. Eef Stiekema: "Er zijn veel initiatiefnemers die al het mooie in de Kromme Rijnstreek en het prachtige Houtense gedeelte van de Nieuwe Hollandse Waterlinie kunnen en willen ontsluiten voor recreatie. Er wordt dan vaak gedacht aan grote bedrijven van buitenaf, maar niet zelden gaat het om inwoners van onze eigen gemeente die kansen zien. Deze mensen moeten we koesteren en helpen hun droom te verwezenlijken."

Dat dit niet zonder randvoorwaarden kan is logisch. Stiekema: "Er moet natuurlijk goed gekeken worden naar het draagvlak in de omgeving. Tegelijkertijd moeten we ook onze verantwoordelijkheid nemen als recreatiegebied voor onze stedelijke omgeving. Dat kunnen tegenstrijdige belangen zijn die tegen elkaar afgewogen moeten worden."

Er kon live meegeluisterd worden, het programma hier teruggeluisterd worden