Eerste paal in de grond bij appartementencomplex 'Op Houten'

Vanmiddag werd op wel een heel speciale manier de eerste paal geslagen van het appartementencomplex 'Op Houten'.

Nadat directeur CZP Investments Erik van de Graaf terugblikte op het aanloopproces dat een aantal jaren duurde konden ook wethouder Michiel Van Liere en initiatiefnemer van het eerste uur Gerrit Van de Zandschulp positieve geluiden laten horen. Het proces heeft zo'n 4 à 5 jaar in beslag genomen: plannen bedenken, uitwerken, aanpassen, overleg met omwonenden, weer aanpassen, wachten op het beroep bij de Raad van State en nog meer wachten omdat er inmiddels vleermuizen in het af te breken pand waren getrokken.

Maar vandaag was het dan zover! In een stralend zonnetje kon de eerste paal op ouderwetse wijze, met mankracht, geslagen worden. Acht verschillende partijen, waaronder initiatiefnemers, bouwer, wethouder en omwonenden waren vertegenwoordigd om deze taak uit te voeren. 

Met dit mooie inwonersinitiatief is het bestanddeel aan 'levensloop bestendige' weer vergroot. Het appartementencomplex ligt dichtbij de voorzieningen van het Oude Dorp waardoor het erg in trek is gebleken bij mensen tussen 55 en 88 jaar. Hierdoor was het plan dusdanig populair dat de beschikbare appartementen snel verkocht waren waarna er nog een wachtlijst overbleef waarmee er nog eens twee gebouwen gevuld hand kunnen worden.

De VVD is blij dat er na het harde werken van initiatiefnemers en andere betrokkenen nu eindelijk gebouwd kan worden!

Zet cookies aan om de video te tonen.