VVD Statement bij het Raadsvoorstel Bestemmingsplan Ten Goye

Onderstaand kunt u het statement lezen dat VVD raadslid Ruud Vis uitsprak tijdens de raadsvergadering bij de behandeling van het bestemmingsplan Ten Goye.

Voorzitter,

We kunnen een nieuw stukje cultuurhistorische grond toegankelijk maken voor onze inwoners uit de gemeente Houten. Dat dit stuit op weerstand bij omwonenden in het buitengebied is vervelend. Ik had graag gezien dat de partijen in goede harmonie tot elkaar zouden zijn gekomen. 

Echter het plan waar je iedereen mee op de banken krijgt is er niet en zal ook nooit geschreven worden. De afstand tussen burger en overheid wordt gevoed vanuit de weerstand van enkelen en helaas niet verkleind door de tevreden meerderheid.

Ik vind het plan dat voorligt een goed plan en wel hierom;

  • we creëren de planologische kaders voor het toegankelijk maken van een stuk privé terrein met cultuurhistorische waarde;
  • met alle respect voor het plan, de omwonenden, en de initiatiefnemer maar niet heel 't Goy gaat met deze ontwikkeling op de schop en het levert wel een bijdrage aan het levendig houden van ons buitengebied zonder te veel overlast te veroorzaken.

De VVD kan instemmen met dit raadsvoorstel.