Agenda raadsvergadering 14 februari a.s.

Aanstaande dinsdag is er weer een gemeenteraadsvergadering gepland. In dit artikel kunt u lezen waarover gedebatteerd wordt en wat er verder op de agenda staat.

De tweede raadsvergadering van het jaar heeft een volle agenda. Naast het benoemen van een nieuw commissielid wordt er gedebatteerd over de startnotitie voor nieuwbouw in Den Oord, het raadsvoorstel programma Sociale Kracht, het Lokaal actieplan Houtense Werktafel en de communicatie en participatie visie.

Voorafgaand aan de raadsvergadering zullen de raadsleden de leden van de kinderraad ontmoeten. Hierbij zal gesproken worden over verkeersveiligheid in Schalkwijk, vluchtelingenwerk en afvalscheiding op scholen.

Voor de nieuwbouw in Den Oord is in de afgelopen periode veel gecommuniceerd met omwonenden. In de directe omgeving bestaat de vrees dat de nieuwbouw te massaal wordt terwijl er in lijn met de woonvisie nog behoorlijk wat gebouwd moet worden om klaar te zijn voor de Houtense behoefte. Ook hier zal een goede afweging gemaakt moeten worden tussen het individuele of wijkbelang en het algemene belang. Ook is het van belang dat de uiteindelijke bouw voldoet aan de Houtense kwaliteit. Geen gemakkelijke opgave als alle afzonderlijke aspecten evenveel recht gedaan moeten worden.

Agenda punten