Stijging inbraken met kerst

In verschillende media waarschuwt de politie voor inbraken met kerst en nieuwjaar. Ieder jaar loopt het aantal inbraken en autokraken op als het donker wordt; het gebrek aan licht zorgt ervoor dat inbrekers ongezien hun gang denken te kunnen gaan.

December overtreft met het aantal (pogingen) tot woninginbraak nu al het vorig jaar en dan zijn de feestdagen nu nog niet geweest. Vorig jaar werden er op eerste en tweede kerstdag 3 inbraken gemeld, op 24 december was er een poging. In totaal waren er 6 inbraken en 3 pogingen in december vorig jaar. Dit jaar zijn er nu al 8 inbraken en 3 pogingen gemeld op www.stopdecriminaliteit.nl (postcodegebied 399*). Overigens is het aantal autokraken tot nu toe deze maand gelukkig nog relatief laag (16), in november waren dat er nog 42!

Neem daarom voorzorgsmaatregelen als u langdurig van huis bent, laat een lamp branden of laat de televisie aan zodat het er uitziet of u thuis bent. Bel bij onraad in uw omgeving direct met 112 zodat de politie snel in actie kan komen!

Politie