Waar zijn die fractieleden nou zoal mee bezig?

Een inkijkje in de agenda van de afgelopen week van een van de fractieleden. Regelmatig willen wij u informeren onze activiteiten en standpunten. Een aantal statements uitgesproken in de Raad, hebt u deze week al voorbij zien komen. Maar het werk houdt meer in dan de maandelijkse raadsvergadering. Er is een hoop te doen zoals blijkt uit onderstaande agenda.

Zaterdag heb ik namens de fractie deelgenomen aan de dialoog van/over de vrijheid (zie eerdere bijdrage op de site).

Zondagmiddag hebben we met een aantal fractieleden geflyerd voor de vrije winkelopenstelling. U hebt over deze aktie al kunnen lezen in "het groentje" en op site van VVD Houten.

Maandagavond eerst een vooroverleg met de Houtense delegatie als voorbereiding op de vergadering van het algemeen bestuur van de BestuursRegio Utrecht (BRU); daarna de wekelijkse fractievergadering waar we onder meer de laatste afstemming hebben gedaan voor de raadsvergadering van dinsdag.

Dinsdagavond Raad die vanwege de volle agenda een half uur eerder begon dan gebruikelijk en waar de burgemeester zelfs maximale spreektijden hanteerde om te voorkomen dat het nachtwerk zou worden. Over de inbreng van onze fractie heeft u kunnen lezen op deze site (hierhier en hier).

Woensdagavond algemeen bestuur van de BRU waar we, ook vanwege de volle agenda, een uur eerder begonnen dan gebruikelijk. Hier hebben we een aantal vragen gesteld over de aanpassing van de huisvestingsverordening en daarnaast onder meer een besluit genomen over de aanbesteding van de Uithoflijn, een megaproject.

Donderdagavond begon met een extra bijeenkomst van de audit en rekening commissie (ARC) van de gemeente Houten waar we spraken over de dreigende stijging van de accountantskosten. Aansluitend een collegebijpraatavond over het maatschappelijk vastgoed en de stand van zaken van de grondexploitatie.

Op de fractievergadering van aanstaande maandag na lonkt nu het kerstreces om begin januari er weer vol tegenaan te kunnen. En dat is zeker nodig want 2015 wordt een spannend jaar vooral door de vele extra taken en verantwoordelijkheden die de gemeente erbij krijgt!

Flyeren voor de koopzondag

Marcel in actie tijdens het flyeren voor de koopzondag in Houten.