Stem op de VVD om Houten Oost mogelijk te maken

Stem op de VVD voor Provinciale Staten zodat we in Houten Oost kunnen bouwen, de aansluiting op de A12 ook naar Arnhem wordt gerealiseerd en meer.

Beste bewoners van Houten, Schalkwijk, ‘t Goy en Tull en ‘t Waal,

We willen allemaal wonen in een vrij, veilig en welvarend Nederland. Maar dat gaat niet zomaar. Voor echte problemen zijn serieuze oplossingen nodig. De VVD wil daarom doen wat nodig is voor mensen zoals jij en ik. Voor al die Nederlanders die elke dag een bijdrage leveren aan ons fijne land. Een land waar we problemen zelf aanpakken, maar waar we elkaar helpen als dat nodig is als buren, of als overheid als het even niet lukt. Een land waar werken loont en misdaad altijd bestra wordt. Een land waar we ons zelf kunnen zijn. Overal, altijd. In Houten moeten we problemen oplossen en koesteren wat goed gaat.

Meer bouwen, sneller een eigen huis

De VVD wil dat er in Houten voor iedereen een betaalbaar huis te vinden is. Daarom is bouwen noodzakelijk. Dat kan in Houten-Oost, maar daarvoor heeft de gemeente toestemming nodig van de provincie. De VVD is ervoor om gemeenten de ruimte te geven zelf te beslissen waar ze willen bouwen, ook buiten de bestaande bebouwing. De VVD is de enige partij die zich duidelijk heeft uitgesproken voor een nieuwe wijk in Houten-Oost.

Veilig en vlot van A naar B

De VVD wil ook dat mensen prettig, veilig en snel van A naar B kunnen komen met een vervoermiddel naar keuze. Daarvoor is een verbeterde aansluiting op de A12 nodig (richting Arnhem), naast een verbeterde rondweg en veilige, bredere fietspaden. Houten is dé fietsstad van Nederland. Daar zijn we allemaal trots op en dat willen we graag zo houden. Dat doen we door vanuit de provincie te investeren in een netwerk van snelfietsroutes. Wat de VVD betreft komt er provinciaal geld voor de aanleg van de benodigde bruggen voor een snelfietsroute Culemborg-Houten-Utrecht Science Park.

Een duurzame toekomst zonder nieuwe windmolens

Houten heeft genoeg windmolens. De linkse partijen willen locaties aanwijzen voor nieuwe windmolens, of gemeenten het daar nu mee eens zijn of niet. De VVD respecteert de wensen van gemeenten. Door in te zetten op kernenergie als duurzame energiebron van de toekomst bewaren we ons mooie open landschap voor het nageslacht en beëindigen we zo snel als mogelijk de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Een waterschap dat werkt voor haar inwoners

De VVD wil een waterschap dat werkt voor en met haar inwoners. Dit betekent dat het zijn werk goed doet, zuinig en kritisch is op de besteding van uw belastinggeld. Tegelijkertijd willen wij dat het waterschap daadkrachtig, met vertrouwen en aandacht opereert als het gaat om de grote uitdagingen van onze tijd zoals de aanpak van te veel of juist te weinig water en bodemdaling. Dat doen we niet alleen, maar samen met provincies, gemeenten en andere waterschappen.

Er valt dus echt wat te kiezen. Stem dus op 15 maart VVD. Bijvoorbeeld op Daan Vermeulen (nummer 13) of Melle Berg (nummer 18), twee Houtenaren die weten wat er speelt in uw omgeving.