NIEUW VVD COMMISSIELID JAN RINKEL STELT ZICH VOOR

Ik ben in 1959 geboren in Utrecht en ben met mijn ouders in 1982 verhuisd naar Houten. Ik ben getrouwd en heb een dochter. Vanaf 1977 ben ik werkzaam bij Justitie en de Rechtspraak. Eerst bij de rechtbank in Utrecht waar ik naast administratief en juridisch ondersteunend werk ook leidinggevende en bestuurlijke taken heb uigevoerd, later bij de Raad voor de rechtspraak in Den Haag, waar ik met name beleidsmatige taken heb gehad op het gebied van bedrijfsvoering, besturing en ICT. Mijn huidige functie is IT-dienstenportfoliomanager bij het CIO-office.

Ik vind het belangrijk om in een maatschappelijk relevante omgeving te werken en daarbinnen een bijdrage te leveren. In mijn loopbaan heb ik geleerd dat je niet bang moet zijn om hard te werken. Je best doen, kansen zoeken, grijpen en waarmaken brengen je daar waar je naar toe wilt. Eigenlijk dus je eigen verantwoordelijkheid nemen om iets van je loopbaan en leven te maken.

Vanuit deze overtuiging ben ik in 1998 lid geworden van de VVD. Zoals gezegd wil ik graag een bijdrage leveren aan de maatschappij. Ik heb daar een duidelijke eigen mening over; als je die hebt, moet je er ook wat mee doen en dat kan het beste bij de VVD!  

De laatste jaren ben ik mij  actiever binnen de VVD-Houten gaan opstellen. Als je iets wilt, moet je de handen uit de mouwen steken. Je moet niet alleen wachten tot een ander iets doet, maar ook zelf aan de slag gaan. Ik heb bij de VVD-Houten een bijdrage geleverd aan de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2012, heb meegeschreven aan het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en ook in die verkiezingscampagne bijgedragen en ben nu commissielid van de VVD-fractie in de gemeenteraad.

Ik zal mij o.a. bezighouden met de onderwerpen duurzaamheid en milieu, bedrijfsvoering, personeel en organisatie. De VVD is een partij met een heldere visie op milieu, energie en duurzaamheid. Als VVD-er ben je niet meteen 'tegen het milieu' maar heb je wel een genuanceerde mening daarover. Ik plaats deze onderwerpen bij voorkeur in goed perspectief; geen ingewikkelde verzameling van regeltjes, beperkende milieuzones en zware administratieve lasten maar wel een realistisch en haalbaar beleid voor milieu, natuur en duurzaamheid waarbij de VVD-Houten samenwerkt met de inwoners en belangenorganisaties  aan een aantrekkelijk Houten, waar het goed wonen en werken is.

Ik ga voor een samenleving met ambitie!

Commissielid Jan Rinkel