CRIMINALITEIT IN HOUTEN GESTEGEN IN SEPTEMBER

Zoals u weet is veiligheid voor de VVD een belangrijke prioriteit. Om een goed beeld te hebben van de criminaliteit in Houten publiceren we iedere maand een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten. Werd gisteren nog een relatief positief beeld geschetst van de periode mei t/m augustus, september was een stuk minder rooskleurig. Het aantal auto inbraken was dusdanig hoog dat het aantal inbraken tot en met deze maand nu ongeveer even hoog is als vorig jaar. Dit terwijl het aantal inbraken tot en met augustus nog 9% lager was dan vorig jaar.

Goed nieuws was er met betrekking tot de klikobranden die sinds augustus plaatsvonden in Houten Noordwest. Bij twee van de zeven klikobranden bestond het gevaar dat de brand oversloeg naar aanliggende panden, gelukkig kon dat door goed reageren voorkomen worden. Het goede nieuws in dit verband is dat twee weken geleden een verdachte is aangehouden, het betreft een 21 jarige man uit Nieuwegein.

De criminaliteit nam weer fors toe in september

In onderstaande tabel is te zien hoe de verdeling tussen autokraken, woninginbraken en pogingen daartoe is. Duidelijk is dat de forse stijging in september met name worden veroorzaakt door het aantal autokraken. In september werden maar liefst 32 autokraken gemeld, het hoogste aantal na maart dit jaar toen er 42 aangiften werden gemeld. Ook het aantal inbraken was erg hoog: maar liefst tien keer werd er ingebroken en in drie gevallen werd er een melding gedaan van een poging tot inbraak. Al met al een hele slechte maand. Zoals altijd worden er in de zogenaamde donkere maanden van het jaar meer inbraken gepleegd. Het is dan ook van belang waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112. 

in tabelvorm

In onderstaande tabel is te zien waar de inbraken plaatsvonden, met name De Camp en de Doornkade werden weer veelvudig bezocht door autokrakers. Hiermee kwam De Camp ook in de top 3 van locaties waar autoinbrekers toeslaan. Op de eerste en tweede plaats in dit dubieuze lijstje staan resp. de Doorkade en de Koedijk.

Waar werd ingebroken