HELP ONZE FRUITTELERS DE BOYCOT DOOR!

Als reactie op de sancties die westerse landen waaronder Nederland, Rusland hebben opgelegd worden verschillende producten uit die landen nu geboycot. Deze producten worden nu bij de grens met Rusland tegengehouden. Vandaag werd bekend dat het om 0,1% van de economie in Nederland gaat. Zo bekeken lijkt het leed te overzien, maar voor individuele telers kan de schade behoorlijk oplopen. Ook ondernemers uit de gemeente Houten worden getroffen.

Het kleine effect op macroniveau kan op bedrijfsschaal grote gevolgen hebben. Vandaag vertelde fruitteler Cornelis Uijttewaal uit 't Goy in een artikel in het AD/UN dat 15% van zijn fruit geĆ«xporteerd wordt naar Rusland. Doordat deze markt nu gesloten blijft zal veel fruit aangeboden worden op de binnenlandse markt. De prijs zal daardoor fors dalen zodat veel ondernemers financiĆ«le schade ondervinden.  

In het artikel geeft Uijtterwaal nog maar eens aan dat er bijvoorbeeld ook veel buitenlandse appels in de winkels in Nederland liggen. De fruitteler doet daarom een oproep om 'met z'n allen weer lekker veel Hollands fruit te gaan eten'. Een oproep die VVD Houten van harte ondersteunt!

Fruit kopen uit onze eigen omgeving heeft naast het steunen van de lokale economie, ook nog eens het voordeel dat het duurzamer is om streekproducten te eten. Daarom roept VVD Houten iedereen ook op om onze fruittelers de boycot door te helpen!

Artikel uit het AD/UN van 12 augustus 2014