GEMEENTE HOUTEN NEEMT PRIMA BEZUINIGINGSMAATREGEL

Afgelopen week maakte het college bekend dat het pand van de gemeente aan Het Kant 3 verhuurd zal gaan worden aan het Wellantcollege. In Het Kant 3 zijn momenteel tijdelijk het Sociaal Loket en haar partners gevestigd, deze zullen uiterlijk op 1 januari 2015 verhuizen.

Omdat er goede mogelijkheden zijn om het (in ontwikkeling zijnde) Sociaal Loket Houten voort te zetten in de ruimte van de GemeentelnGang in combinatie met het gebruik van leegstaande kantoorruimten in het pand Kantstede (boven vergadercentrum) wordt het mogelijk om het pand aan Het Kant 3 leeg te maken en te verhuren. Het Wellantcollege heeft aangegeven het pand voor vijf jaar te willen huren, met een optie tot verlenging. 

In de collegebrief wordt de verhuizing van het Sociaal Loket Houten bovendien een 'noodzakelijke doorontwikkeling van deze voorziening in het kader van de transities binnen het sociaal domein' genoemd. Hiermee sluit dit aan bij 'de concentratie en samenwerking van maatschappelijke functies en het efficiënt benutten van maatschappelijk vastgoed' zoals dit in het collegeprogramma is geformuleerd. Met andere woorden: het slim en efficiënt onderbrengen van deze functies levert geld op en zorgt ervoor dat er beter kan worden samengewerkt. Twee vliegen in één klap dus.

In de begroting van 2014 stond het pand ingeboekt voor € 66.600. De onzekerheid of het pand verhuurd kon worden zorgde ervoor dat niet zeker was of deze bezuinigingsmaatregel gerealiseerd kon worden. Met de overeengekomen verhuur is deze onzekerheid van de baan en is er weer een goede stap gezet zaken efficiënter uit te voeren. 

Sociaal Loket Houten verhuist per 01-01-2015