CRIMINALITEITSCIJFERS JULI IN HOUTEN

Zoals u gewend bent ook nu weer een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten van de afgelopen maand. Waren de inbrekers met vakantie of maakten ze juist gebruik van het feit dat u er niet was? Vorig jaar waren juni en juli de maanden waarin relatief weinig werd ingebroken.

Eerst weer even de correcties op vorige maanden. Omdat we deze cijfers kort na de maandovergang opmaken komen er soms nog aangiften bij. Zo ook over de laatste twee maanden: in juni werd er in één woning en één auto meer ingebroken dan vorige maand gerapporteerd. Voor mei bleken er zelfs vier autokraken meer gepleegd te zijn dan eerder op deze site gerapporteerd.

Juli was inderdaad weer een maand waarin minder dan gemiddeld werd ingebroken. Werd er dit jaar gemiddeld 21,5 keer ingebroken in auto's, voor de afgelopen maand bleef dit steken bij 16 keer. Vooral de wijk De Haag werd druk bezcht; er werd in vijf auto's ingebroken. 

In juli werd er drie keer ingebroken in een woning en werd er één poging genoteerd. Gemiddeld werd er dit jaar in Houten 4,9 keer ingebroken en 2,3 keer een poging geregistreerd. In 2013 lagen die cijfers over dezefde maanden fors hoger: maandelijks werd er gemiddeld 6,7 keer ingebroken in een woning en werd er 6 keer per maand een poging daartoe gedaan.

In onderstaande grafiek is goed te zien dat het aantal inbraken in 2014 afneemt; ten opzichte van 2013, maar ook naar mate het jaar vordert. Alleen maart was een slechte maand. Goed nieuws dus, maar we weten ook dat augustus vaak een piek oplevert. Politie en gemeente waarschuwen niet voor niets om met mooi weer extra op te letten. U wilt graag uw huis luchten, maar wees ervan bewust dat als u bijvoorbeeld boven of buiten bent een insluiper snel zijn slag kan slaan.

Een overzicht van inbraken in Houten (2014 vs 2013)

Onderstaand een tabel met een top vijf waarin heel erg duidelijk wordt dat parkeren bij de Colonie of de tennisbanen risicovol is, evenals parkeren op de Doornkadde en De Staart. Van de woonwijken heeft De Camp de twijifelachtige eer hoog in dit rijtje te staan. 

Top 5 2014 tot en met juli