DRUK BEZOCHT RONDETAFELGESPREK MET UITEENLOPEND RESULTAAT

Op dinsdag 24 juni vond er een rondetafelgesprek (RTG) plaats, in alle gevallen was het onderwerp 'bouwen'. Het werd door een zeer groot aantal insprekers een lange avond met verschillende uitkomsten per onderwerp. De meeste mensen in het masaal opgekomen publiek kwamen voor de herontwikkeling van de locatie Bogermanschool; de raadzaal was te klein zodat werd gezorgd dat het gesprek ook in het restaurant via het scherm te volgen was. Meer over de raadsvoorstellen is hier en hier te lezen.

HERONTWIKKELING LOCATIE BOGERMANSCHOOL

Bij dit onderwerp waren er veel insprekers (12): zowel de voor- als tegenstanders kwamen aan het woord en probeerden de commissie- en raadsleden van hun gelijk te overtuigen. De voorstanders wezen op de noodzaak van het bouwen voor ouderen in Houten. Ook onze gemeente vergrijst op termijn en is hier voor wat betreft het woningaanbod nog niet klaar voor. Met het realiseren van dit plan komen er 44 appartementen nabij de voorzieningen van het Oude Dorp en de zorgvoorzieningen bij Woonstede beschikbaar. Het tegengeluid kwam van een aantal omwonenden die het gebouw te massaal vinden en daarom niet passend bij de bouw van het Oude Dorp. De initiatiefnemers en gemeente hebben de afgelopen periode veelvuldig overleg gehad met deze omwonenden en op basis hiervan meerdere aanpassingen gedaan aan het ontwerp. In het rondetafelgesprek bleek dat de omwonenden vinden dat het plan nog steeds te massaal is. Wethouder van Dalen gaf aan dat het plan binnen het Beeldkwaliteitsplan (BKP) past. De opsteller van het BKP, Daaf Ledeboer, heeft dit ook bevestigd, geen reden dus om het plan nog verder aan te passen zo stelde van Dalen. Het onderwerp wordt verder behandeld in de debatraad van 10 juli.

Publiek RTG Locatie Bogermanschool   Veel publiek aanwezig

PLANOLOGISCH MOGELIJK MAKEN VANDE BOUW VAN 10 LEVENSLOOPBESTENDIGE WONINGEN AAN DE JONKHEER RAMWEG 40 IN SCHALKWIJK

Bij dit onderwerp spraken twee mensen in: de heer Baas van de parochie Schalkwijk en de heer de Wit van Vidès Transformatie en ontwikkeling. Het initiatief van Vidès en de Wit Architecten is goed doorgesproken met de omwonenden en ook hier werd aangegeven dat er veel vraag naar deze specifieke woningen zijn. Omdat alle vragen van de commissie- en raadsleden naar tevredenheid werden beantwoord zal het ondewerp niet meer in de debatraad besproken worden, maar direct naar de besluitvormende raad van 10 juli gaan.

Artist impression van het plan

PLANOLOGISCH MOGELIJK MAKEN VAN 6 GENERATIEWONINGEN AAN DE KORENMOLEN 3-5

Bij dit raadsvoorstel spraken meerdere omwonenden in en ook de directeur van de Montessorischool tegenover de locatie sprak zijn zorgen uit. De bezwaren van de insprekers komen er op neer dat het plan niet passend is in het gebied waarbij er zorgen zijn over de verkeerveiligheid van de schoolgaande kinderen. De commissie- en raadsleden vonden het bezwaarlijk te horen dat er onvoldoende overleg was geweest tussen initiatiefnemer en omwonenden. Wethouder van Liere besloot daarom al snel om het stuk terug te trekken zodat dit alsnog kan plaatsvinden. Het raadsvoorstel zal dus niet verder besproken worden in de komende raadsvergaderingen.

HET TRANSFORMEREN VAN HET GEBOUW 'SPOORGAARD' AAN HET ONDERDOOR 3-13

De vragen over dit initiatief van Vidès en de Wit Architecten werden ook nu op overtuigende wijze beantwoord zodat het niet in de debatraad besproken hoeft te worden. Evenals het plan aan de Jonkheer Ramweg 40 wordt het stuk alleen in de besluitvormende raad van 10 juli behandeld.

Artist impression van het plan