GEMEENTE EN PROVINCIE WERKEN AAN BETERE BEREIKBAARHEID HOUTEN

Op haar website maakte de gemeente Houten bekend samen met de provincie te gaan werken aan een betere bereikbaarheid van Houten. Automobilisten die via de N409 Houten binnenrijden, staan nu nog regelmatig stil in de spits. De gemeente geeft aan dat de weg hiervoor niet landurig 'op de schop hoeft'. Dat is natuurlijk ook goed nieuws; zo wordt de bereikbaarheid niet nog slechter tijdens de wegwerkzaamheden.

VVD Houten, dat de bereikbaarheid van Houten in haar speerpunten heeft staan, is blij dat de gemeente en provincie dit knelpunt aanpakken:  "De doorstroming van verkeer op deze toegangsweg is zeer slecht, daarom is het goed dat dit nu wordt aangepakt. Het zal de bereikbaarheid van Houten vanuit Nieuwegein en Utrecht in de spits flink verbeteren." 

Het bericht van de gemeente: 
Minder files en beter doorrijden, zonder dat de hele weg op de schop hoeft. De provincie Utrecht en de gemeente Houten gaan hiervoor zorgen op de N409 bij de Rondweg Houten en de Essenkade. Door een combinatie van kleine aanpassingen aan bijvoorbeeld de opstelstroken en de instelling van de verkeerslichten kan het verkeer straks, zeker in de spits, een stuk beter doorrijden.

De doorstroming op de N409 is problematisch. Vooral in de avondspits stroopt het verkeer op vanaf de Essenkade tot over het viaduct over de A27. Bij de Essenkade schuiven de fietspaden een stukje op en komen er twee duidelijke opstelstroken om voor te sorteren naar de N409.

De busstrook komende vanaf het viaduct over de A27 wordt doorgetrokken tot aan de bushalte, waardoor doorgaand verkeer niet meer hoeft te wachten voor het invoegen van de bus. Op verschillende plekken worden de verkeerslichten beter ingeregeld met nieuwe software, zodat het verkeer sneller kan doorstromen.

De werkzaamheden starten begin 2015 en zijn in het voorjaar 2015 afgerond.

Houten bereikbaar