ONDERWERPEN RONDETAFELGESPREKKEN DINSDAG 24 JUNI

Op dinsdag 24 juni worden er weer een aantal rondetafelgesprekken gehouden. In dit artikel kunt u lezen waar deze over gaan, alle onderwerpen worden door VVD commissielid Robert Paling behandeld. Als u vragen over deze of andere onderwerpen heeft dan kunt u contact opnemen met de VVD fractie via het contactformulier op deze site.

SPREEKRECHT BURGERS

Burgers hebben spreekrecht bij rondetafelgesprekken. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden bij de gemeente tot 12.00 uur op de betreffende vergaderdag. Dat kan digitaal of telefonisch via 030 - 63 92 785. Inwoners en instellingen kunnen worden uitgenodigd of zichzelf aanmelden om een toelichting te komen geven op (aspecten van) een raadsvoorstel of een door hen aan de raad gericht schrijven. Ook bestaat de gelegenheid uw mening kenbaar te maken over onderwerpen die niet op de agenda staan van de rondetafelgesprekken maar wel geagendeerd zijn voor een (daarop volgende) raadsvergadering. 

Er kan niet worden ingesproken over:

  • een besluit van het gemeentebestuur waartegen bezwaar of beroep openstaat of heeft opengestaan;
  • benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;
  • een gedraging waarover een klacht ex artikel 9:1 van de Algemene wet bestuursrecht kan of kon worden ingediend.

HERONTWIKKELING LOCATIE BOGERMANSCHOOL

In opdracht van de gemeenteraad is er een plan ontwikkeld voor de herontwikkeling van de locatie Joh. Bogermanschool op de hoek Lobbendijk – Koningin Wilhelminaweg. Het plan dat hierbij wordt voorgelegd is een appartementengebouw. Het gebouw bestaat uit drie woonlagen op een halfverdiepte parkeerg arage omgeven door een zeer ruime tuin welke openbaar toegankelijk is. In het gebouw zal, naast 44 woonappartementen voor ouderen, ook ruimte zijn voor een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De Hersteld Hervormde gemeente krijgt een vergaderruimte in het gebouw, alsmede een woning voor haar predikant. 

De raad wordt voorgesteld een besluit te nemen over het voorliggende plan alsmede om de coördinatieregeling van toepassing te verklaren zodat er helderheid ontstaat over de te volgen procedure omtrent de benodigde wijziging van het bestemmingsplan en overige vergunningen. 

Link naar de raadsstukken.

PLANOLOGISCH MOGELIJK MAKEN VAN DE BOUW VAN 10 LEVENSLOOPBESTENDIGE WONINGEN AAN DE J. RAMWEG 40

Er is een plan aan de gemeente voorgelegd voor de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40. Het plan past niet in de beheersverordening die in 2013 is vastgesteld. Het initiatief sluit echter wel aan op het economisch en ruimtelijk beleid. De initiatiefnemer heeft een aanvraag omgevingsvergunning ingediend. Aangezien de bouwkosten hoger zijn dan € 500.000 is het noodzakelijk dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft voor dit plan. 

Het plan voorziet in de herontwikkeling van het perceel aan de Jonkheer Ramweg 40 te Schalkwijk. Op deze locatie is het voormalig sociaal cultureel centrum Het Gebouw gevestigd. Met de komst van De Wiese heeft Het Gebouw zijn functie als cultureel centrum verloren. Om deze reden, en ook gezien de behoefte van de bevolking en om leegstand / verpaupering van het pand te voorkomen, is het voornemen de huidige bebouwing te slopen en 10 levensloopbestendige appartementen terug te bouwen. Deze appartementen zijn met name bestemd voor vitale senioren, zonder zorgvraag, die een gelijkvloerse en betaalbare woning in Schalkwijk zoeken. Andere doelgroepen (bijv. starters) zijn echter ook welkom. De appartementen hebben elk een oppervlakte van circa 80 m2. 

Link naar de raadsstukken

PLANOLOGISCH MOGELIJK MAKEN 6 GENERATIEWONINGEN AAN DE KORENMOLEN 3-5

Er is een bouwplan aan de gemeente voorgelegd voor de bouw van 6 generatiewoningen aan de Korenmolen 3-5. Het plan past niet in de beheersverordening die in 2013 is vastgesteld. Het plan sluit echter wel aan op het ruimtelijk en economisch beleid. Aangezien de bouwkosten van het plan hoger zijn dan € 500.000 is het noodzakelijk dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft voor dit plan. 

Op 22 oktober 2013 heeft het college het principeverzoek voor het oprichten van 6 generatiewoningen aan de Korenmolen 3-5 behandeld. Uitkomst van het overleg in het college was dat akkoord is gegegaan met het plan in hoofdlijnen en dat initiatiefnemer is verzocht het plan verder uit te werken. Initiatiefnemer is geadviseerd eerst een ruimtelijke onderbouwing aan te leveren, om zo snel mogelijk het traject in gang te kunnen zetten.  Het plan heeft betrekking op het oprichten van 6 generatiewoningen. Deze generatiewoningen bestaan uit een combinatie van starterswoningen en mantelzorgwoningen. Bij een generatiewoning is het mogelijk om binnen één woning twee generaties te laten wonen. Hierdoor wordt het mogelijk dat senioren (opa’s en oma’s) gezamenlijk met starters (de kinderen of kleinkinderen) een woning kunnen kopen en bewonen. De betreffende woningen hebben gezamenlijk een bebouwd oppervlak van 486 m2 en zijn opgedeeld in twee bouwblokken van 3 woningen. Hierbij is de begane grond ingericht als mantelzorgwoning en de verdieping met zolder als starterswoning. Daarnaast is gezorgd voor parkeerplaatsen op eigen terrein. 

Link naar de raadsstukken

HET TRANSFORMEREN VAN HET GEBOUW 'SPOORGAARD' AAN HET ONDERDOOR 3-13

Er is een bouwplan aan de gemeente voorgelegd voor het transformeren van het gebouw 'Spoorgaard' aan het onderdoor 3-13 naar 30 extended stay-suites, horeca en vergader/werkruimte. Het plan past niet in het vigerende bestemmingsplan. Het plan past niet in de beheersverordening die in 2013 is vastgesteld. Het plan sluit echter wel aan op het ruimtelijk en economisch beleid. Aangezien de bouwkosten van het plan hoger zijn dan € 500.000 is het noodzakelijk dat de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft voor dit plan. 

Op 17 december 2013 heeft het college het principe verzoek voor de transformatie van het gebouw aan de Onderdoor 3-13 behandeld. Uitkomst van het overleg was dat akkoord is gegaan met het planologisch mogelijk maken van het plan en dat initiatiefnemer is verzocht het plan verder uit te werken.  Plan Het plan voorziet in transformatie van het gebouw de Spoorgaard waarbij op de twee bovenste lagen 30 extended-stay suites worden gerealiseerd. Deze suites zijn volledig ingericht en kennen een all-in prijs (huur, toeristenbelasting, gas, water, licht, enz). Op de begane grond blijven de huidige gebruikers zitten.  Onder extended-stay wordt het volgende verstaan: ‘Het bedrijfsmatig aanbieden van logies anders dan in een woning voor kortstondig verblijf van maximaal 1 jaar aan natuurlijke personen die hun hoofdver blijf c.q. vaste woon- of verblijfplaats elders hebben’.  Op de eerste verdieping komt een horeca voorziening (225 m2) en werk/vergaderplekken (475 m2). 

Link naar de raadsstukken

Raadzaal Houten