VERSLAG CENTRALE VERGADERING KAMERCENTRALE UTRECHT

Sinds 14 januari van dit jaar is Perjan Moors uit Houten Kamerlid. Bij de Centrale Vergadering heeft Perjan een toelichting over zijn werkzaamheden als Kamerlid gegeven. Zijn portefeuille kent een breed karakter. Zo houdt hij zich bezig met de Rijksdienst en Rijksgebouwen. Overheid en ICT is ook een belangrijk deel van zijn aandachtsgebied. De VVD wil graag een kleinere overheid en deze portefeuille past daar bij uitstek bij.


Perjan Moors

De Wet Normering Topinkomens (“De Balkenendenorm”) zit ook in de portefeuille. Uitzonderingen moeten mogelijk blijven; medisch specialisten bijvoorbeeld. Tot voor kort vielen Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI's, goede doelen) er ook onder. Dat acht de VVD ongewenst. Dit zijn immers private instellingen, waar donateurs met de voeten kunnen stemmen

Tot slot heeft Perjan ambtenarenrecht in zijn portefeuille. Doel van de VVD is het harmoniseren met arbeidsrecht. Ambtenaren krijgen daarmee een normale arbeidsovereenkomst in plaats van een aanstelling.

Hoe kijkt de kamer aan tegen de superprovincie? Perjan heeft als raadslid al gepleit voor het beperken van het aantal provincies. Een kleinere overheid begint bij schaalvergroting. Wel gemeentelijke herindeling maar geen provinciale is vreemd.

Tot slot geeft Perjan aan dat hij en René Leegte altijd bereikbaar zijn voor vragen of suggesties vanuit de provincie.

Aanwezigen bij de kamercentrale Utrecht