BUNNIKSE EUROPADEBAT

Voordat VVD Europakandidaat Mark Dijk aanstaande vrijdag in Houten debateert (zie http://www.vvd-houten.nl/actueel_10320/68537/), doet hij dat morgen in Bunnik.

15 mei 2014 om 20:00 in Golfbaan Kromme Rijn Sportlaan 6 3981 HP Bunnik
MEER EUROPA, MINDER EUROPA OF BETER EUROPA? KIES OP 22 MEI !

Op donderdag 15 mei kunt u kandidaten van verschillende partijen bevragen op hun inzet in Europarlement tijdens het Bunnikse Europadebat in het restaurant van Golfclub Kromme Rijn. Op dit moment is al zeker dat de nummer 4 van de VVD lijst , Mark Dijk, aanwezig is evenals lijstduwer Vincent Bijlo van Groenlinks. Beiden uit onze eigen regio. Pim Walekamp van het CDA zal ook deelnemen en op een reactie van de SP wordt nog gewacht.

Op donderdag 22 mei zijn de verkiezingen voor het Europees parlement. Europa gaat over steeds meer zaken: economie, vrede en veiligheid, maar ook over vervoer, milieu en energie. Heeft Nederland daarover wel genoeg te zeggen? Is Brussel niet te bureaucratisch en te machtig geworden? De Nederlandse politieke partijen denken heel verschillend over de grenzen aan de macht van Europa. Minister Timmermans (PvdA)zei onlangs: " Europa is te groot geworden in de kleine dingen en te klein gebleven in de grote." Minister van staat Herman Tjeenk Willink: "Wilt u minder of meer Europa? Dat is precies de verkeerde vraag." Bernard Wientjes van VNO-NCW: "Europa levert werk en welvaart op. Dit positieve Europa-geluid is veel te weinig te horen in Nederland." Maar hoe kom je tot de juiste maatvoering voor een welvarender en veiliger Nederland? Het is onmiskenbaar dat het steeds minder makkelijk is om verantwoordelijkheden op nationaal niveau te regelen: de verwevenheden op politiek en economisch niveau zijn te groot geworden.

Voor een Europa dat goed is voor Nederland

Mark Dijk, de nr. 4 van de VVD lijst: "Ik wil een Europa dat zich richt op economische groei, maar ook een Europa dat begrijpt wat er in de samenleving leeft. Voor economische groei moet Europa hervormd worden, de interne markt voltooid worden en moet het afgelopen zijn met die duizenden detailregeltjes waar iedereen zich aan ergert. Europa moet de meest concurrerende economie in de wereld willen worden."

Voor wie zich van tevoren al wil verdiepen in standpunten van politieke partijen:

kijk bijvoorbeeld op: http://www.destemvaneuropa.nl/survey/1653284f031ee62/start# ( een van de vele kieswijzers) en op de website http://www.europeseverkiezingen.com/.

Er valt echt wat kiezen op 22 mei! Het is daarom een uitgelezen kans om met kandidaten voor het Europarlement van gedachten te kunnen wisselen in het Bunniks Europadebat.

Mark Dijk