CRIMINALITEITSCIJFERS APRIL IN HOUTEN

Zoals u dat kunt verwachten ook deze maand weer een overzicht van de inbraken, autokraken en pogingen daartoe in de gemeente Houten.

Behalve de auto- en woninginbraken werd Houten deze maand ook opgeschrikt door een gewapende overval op apotheek Boots op 't Rond. Op RTV Utrecht is te lezen dat de dader een vuurwapen bij zich had. De verdachte was ongeschoren en droeg een zonnebril en een blauwe capuchontrui met daarop de tekst 'Champion'. De overvaller is er met onbekende buit vandoor gegaan. De politie heeft lange tijd naar hem gezocht, maar heeft de man niet gevonden. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Autoinbraken
De verdubbeling van autokraken in maart is gelukkig niet doorgetrokken in april. De afgelopen maand werden er volgens www.StopDeCriminaliteit.nl 22 autokraken gepleegd. Na twee maanden veelvuldig bezoek (17 inbraken) is de Koedijk nu eens niet bezocht door de autokrakers. In plaats daarvan werden opmerkelijk genoeg autobezitters enkele honderden meters verderop in De Camp het slachtoffer. Ook op de Doornkade werd weer in meerdere auto's ingebroken. 

  Jan  Feb  Mrt  April
Koedijk   2   9  8
Doornkade     1  7  5
De Camp  5  6
De Staart  3  1  5   1
Het Water  6 
De Veste  5  1

Woninginbraken
In April werd er zes keer ingebroken en werd er één keer een poging gedaan: twee inbraken op de Bladmos, twee op de Kamgras, één op de Nachtdijk en één op de Hollandsspoor. Op de Dukaatslag werd een poging tot inbreken gedaan. De politie roept op om verdachte situaties direct via 112 te melden. Een heterdaad is momenteel eigenlijk een van de weinige manieren om een inbreker in de kraag te vatten. 

Overzicht van criminaliteit in april