WAAR GAAN DE RTG'S VAN 1 APRIL OVER?

Dinsdag 1 april wordt een een rondetafelgesprek georganiseerd. In dit artikel kunt u lezen waar deze raadsvoorstellen over gaan.

RAADSVOORSTEL BEHEER- EN PRIVACYVERORDENING BASISREGISTRATIE PERSONEN.

Het gaat hier om een behoorlijk technisch onderwerp. De Wet basisregistratie personen (Wbrp) verving op 6 januari 2014 de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (Wgba) en vormt het wettelijke kader voor de nieuwe basisregistratie personen. Het is nodig om op basis van de Wbrp een Beheer- en privacyverordening basisregistratie personen vast te stellen. De Beheer- en privacyverordening basisregistratie personen geeft uitvoering aan de Wbrp. Met het vaststellen van de verordening kunnen conform de wet- en regelgeving gegevens uit de basisregistratie personen worden verstrekt en worden ingezien.

Klik hier voor het raadsvoorstel.

RAPPORT REKENKAMERCOMMISSIE: 'VAN GROEI- NAAR BEHEERGEMEENTE: DEUGDELIJK MATERIEEL EN FINANCIEEL BEHEER VAN DE OPENBARE RUIMTE IN HOUTEN"

De rekenkamercommissie van Houten voert jaarlijks twee beleidsevaluatieve onderzoeken uit. Begin 2014 is het onderzoek: 'Van groei- naar beheergemeente: Deugdelijk materieel en financieel beheer van de openbare ruimte in Houten' door de rekenkamercommissie afgerond. De algehele conclusie is, dat het materiele en financiĆ«le beheer van de openbare ruimte in Houten goed op orde is. Het rapport bevat een aantal verbeterpunten. De raad vraagt het college deze verbeterpunten op te pakken en uit te voeren en daarover te rapporteren.

De aanbevelingen op pagina 2 en 3 van voornoemd rapport luiden: 
1. Verbeter de systematiek van overdracht van nieuwe wijken of inbreidingslocaties die in onderhoud komen, zodat er een scherper beeld is van de onderhoudsbehoefte en er een goede afweging kan worden gemaakt tussen investeren en exploiteren (soms is een iets grotere investering in bv kwaliteit financieel voordelig op de langere termijn doordat onderhoud uitgesteld word of minder duur is);
2. Verbeter het inzicht voor de gemeenteraad in het financiĆ«le meerjarenperspectief door een totaaloverzicht van het uit te voeren onderhoud te presenteren waarbij is aangegeven hoe dit gefinancierd wordt (uit de exploitatie, voorzieningen of reserve); 
3. Het college realiseert zich dat het risico bestaat dat na vijf jaar een toename aan middelen noodzakelijk is om binnen de huidige kaders het beheer op het gewenste niveau te houden. Dit inzicht is eerder gedeeld met de gemeenteraad. Het risico wordt daarbij door de gemeente en onderzoekers groter geschat bij civieltechnische kunstwerken dan bij wegen. Op dit moment vindt onderzoek plaats naar de keuzes die aan de raad kunnen worden voorgelegd; enerzijds inhoudelijke keuzes die kunnen leiden tot een verlaging van beheerkosten (zoals een vermindering van het aantal bruggen) en anderzijds financieel-technische maatregelen (zoals spreiden van onderhoud over een langere periode). Voor de gemeenteraad en inwoners van Houten zijn dit belangrijke keuzes met potentieel ingrijpende effecten op de beleving van de kwaliteit van de openbare ruimte en/of de begroting. We raden de gemeenteraad aan zich goed voor te bereiden op het maken van keuzes.

Klik hier voor het raadsvoorstel.

INITIATIEFVOORSTEL HA! REALISEREN HONDESPEELWEIDE

Het door HA! ingediende inititiefvoorstel om een hondespeelweide te realiseren zal hier worden toegelicht.

Raadzaal Houten