TOEWIJZING COMMISSIES

In de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd de nieuwe raad geïnstalleerd. Van de 29 raadsleden keerden er 17 terug en werden 12 nieuwe raadsleden geïnstalleerd. Daarnaast werden ook 19 commissieleden benoemd, voor VVD Houten werd Robert Paling benoemd. Ruud Vis was helaas ziek waardoor zijn benoeming verplaatst wordt naar een later moment. De meeste fractievoorzitters hadden vervolgens een korte bespiegeling op de verkiezingen voorbereid. De bijdrage van Fractievoorzitter Eef Stiekema van de VVD kunt u hier lezen.

Ook werden er besloten over enkele raadsfuncties. Een aantal van deze benoemingen zullen tijdelijk zijn omdat na de formatieperiode opnieuw wordt gekeken of de verhouding in raadsfuncties tussen coalitie en oppositie nog wel juist is. 

Vanuit VVD Houten werd Yvonne van Dijk-Hessing benoemd als lid van de werkgeverscommissie van de griffie. Marcel Dagniaux werd benoemd als plaatsvervangend lid van het Algemeen Bestuur van het BRU (Bestuur Regio Utrecht). Eef Stiekema tenslotte werd benoemd tot plaatsvervangend lid van de agendacommissie. 

Na de raadsvergadering werd de nieuwe raad getrakteerd op een muzikaal programma door het vocaal ensemble MARCANTUS. 

Volle Raadszaal bij installatie nieuwe raad

De nieuwe raad wordt getracteerd op muzikaal programma door vocaal ensemble MARCANTUS