EEF STIEKEMA OPENT MINI TENTOONSTELLING "DE KUNST LIGT OP STRAAT"

De kunst ligt op straat. Vlak voor een Houtense gemeenteraadsvergadering in februari vroeg Playcrowd een aantal politici om hun creatieve blik.... Met een aantal foto's van de straat en een stift werden zij uitgedaagd: Wat zie je hierin? Wat kan het worden? Negen politici van diverse partijen deden actief mee met de actie. De creatieve insteek leverde blije gezichten en een frisse blik op voordat Burgemeester de Jong de vergadering opende. Vanmiddag werd het resultaat gepresenteerd op het Rond. Eef Stiekema opende de mini-tentoonstelling.


Maurille van Playcrowd en Eef Stiekema onthullen de minitentoonstelling

Eef Stiekema: "Ik werkte hier graag aan mee: VVD Houten draagt cultuur een warm hart toe! Een goed cultuuraanbod stimuleert en verbindt alle inwoners van Houten. Bovendien heeft het een positief effect op de aantrekkingskracht van de gemeente. Dan gaat het om grote projecten, maar net zo goed om projecten als deze. Misschien juist projecten als deze! Cultuur verbindt, maar cultuur doet meer: het verrast je, het zet je aan het denken en het tovert een glimlach op je gezicht. “Art+Play is Smile” is niet voor niets een motto van initiatiefnemers Maurille en Ellen."

In dit geval is die glimlach kosteloos: letterlijk en figuurlijk. En dat is voor VVD Houten ook belangrijk. We willen dat culturele organisaties financieel op eigen benen gaan staan en niet afhankelijk zijn van subsidies. De cultuursector moet zich voor haar omzet richten op bezoekers, donateurs en sponsoren. Particulier initiatief en ondernemerschap zijn hierbij belangrijk. De gemeente heeft een stimulerende en faciliterende rol. Daarom is VVD Houten bijvoorbeeld voorstander van het vereenvoudigen van verlening van vergunningen en van laagdrempelige en realistische (veiligheids-) eisen bij kleine evenementen.

Eef Stiekema: "Ik wens Maurille en Ellen nog veel inspiratie toe zodat ze met leuke creatieve projecten mensen kunnen verrassen, verwonderen en verblijden. Ik wens jullie veel blije gezichten toe!"

Maurille en Ellen van Playcrowd