EVEN VOORSTELLEN... HERMAN GEERDES

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen meerdere VVD kandidaten zich voorstellen, vandaag is het de beurt aan Herman Geerdes. Herman is lijsttrekker van VVD Houten.

"Mijn naam is Herman Geerdes (39 jaar) en woon in de wijk de Muren. De afgelopen vier jaar was ik wethouder in het college van B&W.

Vanuit mijn portefeuille Ruimtelijke Ordening werkte ik aan de afbouw van Houten Vinex. Ondanks de crisis werd er in Houten toch gebouwd.

Als sportwethouder was de oplevering van sportcomplex de Meerpaal een hoogtepunt. Na jaren klem te hebben gezeten vonden hier de hockey, honk- en softbal en handbal een nieuw thuis. 

Ook Economisch staan we er goed voor en ben ik trots op de positie van Houten; We staan al jaren in de top van de economisch best presterende gemeentes!

Wat wil ik bereiken? 

  • Doordat we als gemeente minder kunnen uitgeven vragen we een grotere inspanning van onze inwoners en het bedrijfsleven. De gemeente moet ervoor zorgen dat ze deze bijdrage kunnen leveren en niet beperkt worden door onnodige regelgeving.
  • Sporten draagt bij aan een positieve en gezonde leefstijl van onze inwoners. Wanneer we als gemeente verantwoordelijk worden voor meer zorgtaken wordt preventie steeds belangrijker. Sport kan daar een belangrijke rol in vervullen.
  • De aanpak op het Eiland van Schalkwijk is bijzonder. Door het toepassen van uitnodigingsplanologie geeft de gemeente ondernemers en andere initiatiefnemers de ruimte om hun goede ideeën op het gebied van landbouw en recreatie uit te voeren. Die ruimte moet heel Houten krijgen!

Houten is een mooie plaats om in te wonen. We danken dat aan al die inwoners en bedrijven die zich positief inzetten voor onze stad. Ik wil hen graag nog 4 jaar de ruimte geven!

Herman Geerdes