EVEN VOORSTELLEN... RONALD VERBEEK

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen meerdere VVD kandidaten zich voorstellen, vandaag is het de beurt aan Ronald Verbeek. Eigenlijk hoeft Ronald zich niet meer voor te stellen aangezien hij al sinds 1997 actief is voor de VVD in Houten. Bij de verkiezingen van 19 maart aanstaande heeft Ronald aangegeven lijstduwer te willen zijn. U kunt Ronald dan ook terugvinden op de VVD kandidatenlijst op nummer 19.

Ronald Verbeek (1951), getrouwd, heeft 1 dochter en 1 kleindochter, en is in hart en nieren een liberaal.

In 1987 zijn zij in Houten komen wonen. Momenteel is hij werkzaam bij de Nederlandse tak van een Europees ICT bedrijf in Bodegraven. Zijn motief om in de politiek te gaan was het moment dat er beslist moest worden waar de Vinex taak die Houten moest gaan uitvoeren zou gaan plaatsvinden: "Beter mee discuseren en beslissen dan langs de zijlijn roepen hoe het allemaal NIET moet", zo geeft Ronald aan.

Sinds 1997 is hij actief voor de VVD-Houten in verschillende commissies. Zoals de commissie Jeugd en Jongeren werk, Onderwijs, Ruimtelijke ordening en Infrastructuur (JORI), en had ook zitting in de commissie Bezwaar en Beroep. Van 2001 tot 2004 was hij Fractievoorzitter en viel de portefeuille Bestuur, Openbare orde, Veiligheid en Financiën onder hem. In 2006 werd hij weer actief in de portefeuille Ruimte Ordening (Ontwikkeling) tot 2010. Vanaf 2010 is Ronald weer actief in de gebieden Bestuur, Openbare orde, Veiligheid, Grondbeleid, Financiën en P&O.

Voordat hij actief werd in de Houtense politiek was hij 4 jaar lang secretaris van de stichting Kunst om de Hoek. Dit is een stichting voor kunstenaars door kunstenaars, beter bekend in Houten door de organisatie van de jaarlijkse "Kunstfietsdag". Sinds 2009 is hij Secretaris van de Stichting HoutenXL; o.a. de uitgever van de maandelijkse papieren uitkalender voor Houten en de daar bijbehorende website www.uitinhouten.nl. Onder deze stichting vallen een variëteit van activiteiten en heeft 2 mensen in vaste dienst.

Ronald Verbeek