HOE VEILIG WAS HOUTEN IN FEBRUARI?

Er is weer een maand voorbij, zoals u gewend bent kunt u op deze website weer een overzicht vinden van woning- en autoinbraak in de afgelopen maand.

In februari waren er in totaal 17 autoinbraken (of pogingen daartoe) In het overzichtsplaatje is weer goed te zien dat dit ook in deze maand zich weer in Houten-Noord concentreert. Overigens werd vooral de Koedijk (9) frequent bezocht. Waaks meldt dat bij de auto-inbraken het opvallend is dat men toch nog steeds goederen in het zicht laat liggen. De buit bestaat bij de laatste auto-inbraken voornamelijk uit laptops en tablets die men in de auto laat liggen.

De politie geeft via Waaks ook een inkijkje in een van de methoden van autokrakers: "Autoinbraken zijn een landelijk probleem. Men noemt deze vorm van criminaliteit ook wel mobiel banditisme. De daders gaan met meerdere personen een wijk in en slaan daar hun slag. De buit wordt in een auto of busje "koudgelegd" en men verlaat de wijk. Op deze manier kan men nooit met de aanwezige buit gecontroleerd worden door de politie. De volgende ochtend verdwijnt men met het busje in de ochtendspits en is men klaar voor de volgende "werkdag". Jullie begrijpen dat dit een zeer gewiekste methode is, die moeilijk te controleren is voor de politie. Er rijden in de ochtendspits zo gigantisch veel bedrijfsbusjes dat het een toevalstreffer is om juist die ene met buit eruit te pikken. Daarom is het van groot belang dat dit busje in de wijk al gesignaleerd wordt door jullie. Vaak staan dagelijks dezelfde auto’s in de straat geparkeerd en kan het opvallen dat er een auto (of busje) staat die er ’s avonds nog niet stond. In dat geval is het van belang het kenteken te noteren of het voertuig te fotograferen en deze informatie door te geven aan de politie. Op deze manier proberen we deze criminelen een stap voor te zijn..."

Er werd in januari in 5 woningen ingebroken (in Strekelveld, Tuurdijk, Sneeuwwater, Dukaatslag en Dwarscamp)  er waren 2 pogingen tot inbraak (Dukaatslag en Perengaarde). Het aantal inbraken is gelijk aan wat er een jaar geleden in februari werd gemeld, het aantal pogingen is wel gedaald. De veiligheid in februari was dus min of meer gelijk aan dezelfde maand als in het vorig jaar.

Geen reden om stil te zitten: iedere inbraak is er één teveel. Zorg er daarom voor dat u uw waardevolle spullen achter slot en grendel bewaart en verdachte situaties meldt. Dit kan gewoon via 1-1-2; een heterdaad geeft de grootste kans dat een inbraak wordt opgelost! 

Overzichtsplaatje StopDeCriminaliteit.nl van februari