EVEN VOORSTELLEN... ROBERT PALING

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart stellen de VVD kandidaten zich voor, vandaag is het de beurt aan Robert Paling. Robert staat op plek 6 van de VVD kandidatenlijst.

Ik ben in 1948 in Rotterdam geboren en heb Diergeneeskunde gestudeerd in Utrecht. Ik ken Houten goed en woon er al sinds 1987; eerst in De Gaarden en nu in De Erven. Samen met mijn vrouw heb ik altijd met veel plezier in Houten gewoond en onze twee kinderen zijn hier opgegroeid. Daarvoor woonde ik 12 jaar in Afrika waar ik onderzoek heb gedaan naar bestrijdingmethoden van tropische veeziekten. Vanaf 1987 ben ik dienst van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht waar ik me, tot aan mijn pensionering in 2013 maar ook nu nog in een deeltijd functie, bezig houd met de internationale samenwerking.

Geen gesomber of doemdenken, maar problemen zien als kansen; dat is waar de VVD voor staat en dat is de reden waarom ik in 2008 lid geworden ben van de VVD. Uitgaan van de kracht van het individu en mensen aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid om kansen te benutten. Vanuit dit idee heb ik mede afgelopen 5 jaar actief ingezet voor de VVD in Houten, waarvan de laatste 1½ jaar als commissielid van de VVD-fractie in de gemeenteraad. 

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 wil ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme graag als raadslid inzetten voor onze mooie gemeente. Ik ga voor een veilig, bereikbaar en leefbaar Houten en met uw stem zet ik mij in voor:

  •   Veilige leefomgeving: niet alleen in Houten, maar ook in de kernen.
  •   Minder regels: minder overheid en meer eigen verantwoordelijkheid.
  •   Betere bereikbaarheid: verbeterde doorstroming naar, van en in Houten, voldoende gratis parkeergelegenheid en goed openbaar vervoer.
  •   Sterke lokale economie: ruim baan voor ondernemers, dat levert banen op.
  •   Prettige leefomgeving: meer woningen en betere voorzieningen voor senioren.

Robert Paling