POLITIEK CAFÉ VVD EN D66 OVER DUURZAAMHEID

Donderdag 13 februari werd er door VVD en D66 een politiek café georganiseerd rond het thema duurzaamheid. Uiteraard werd eerst stilgestaan bij het tragische overlijden van minister van Staat Els Borst (D66) eerder deze week.

Vervolgens werd het politiek café ingeleid door VVD Tweede Kamerlid René Leegte en D66 wethouder Michiel van Liere. 

Inleiding René Leegte

Na de inleiding gingen Eef Stiekema (VVD) en Eric van Vliet (D66) onder leiding van VVD Tweede Kamerlid Perjan Moors met elkaar in debat over enkele prikkelende  stellingen. Zo werd er gedebatteerd of er nog een tweede windturbinelocatie moet komen in Houten en of biovergisting een goede optie is om het aandeel aan duurzaam opgewekte energie in Houten te verhogen. Hoewel er best overeenkomsten waren te vinden in de meningen was het grootste verschil te vinden in de financiering van duurzaamheid. Eef Stiekema: "D66 wil vooral veel stimuleren, maar bedoelt eigenlijk subsidiëren. Als er veel overheidsgeld bij moet is het niet duurzaam!" 

VVD Houten wil ook graag een verduurzaming van het energiegebruik maar vindt dat de overheid terughoudend moet zijn in het subsidiëren van deze energievormen. Uiteindelijk zal dit innovatie niet ten goede komen aangezien de markt dan niet uitgedaagd wordt om een oplossing te vinden die wel economisch haalbaar is.

VVD Tweede Kamerlid Perjan Moors leidt het debat