EVEN VOORSTELLEN... GIJS FLAMELING

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen meerdere VVD kandidaten zich voorstellen, vandaag is het de beurt aan Gijs Flameling. Gijs staat op de VVD kandidatenlijst op plek 9.

Op 4 maart 1975 ben ik geboren in Rotterdam. Samen met mijn vrouw ben ik in 2005 in Houten-Zuid komen wonen op de Muren. Sindsdien zijn onze kinderen hier geboren en genieten van een onbezorgde jeugd in Houten. Ik ben werkzaam in de pensioensector en sinds 2007 ben ik lid van de VVD.

Ik ben opgegroeid en heb ook lang gewerkt in het dynamische Rijnmondgebied. De haven van Rotterdam is het grootste industriƫle complex van Europa. Van de Coolsingel naar de Europoort is bijna 50 kilometer. Dat is van Houten naar Amsterdam. Het heeft mij van jongs af aan het besef gegeven hoe afhankelijk ons land is van het buitenland. De lijn van onze welvaart is dun, er dient hard voor gewerkt te worden.

Mijn grootvader was vanaf de oprichting in 1948 lid van de VVD bij de afdeling Rotterdam. Hij leerde mij het volgende:

  • Vrijheid is meer dan een recht, het is een verworvenheid
  • Ieder mens is gelijkwaardig en uniek en dus zeker niet gelijk
  • Ieder mens heeft recht om zijn leven in te richten naar eigen inzicht
  • Ieder mens is verantwoordelijk voor zijn eigen leven
  • Ieder mens heeft recht op respect maar dient dat respect ook te tonen

Deze leidraden vormen de basis van mijn levensinstelling. Door toepassing hiervan kan ik de vele uitdagingen op mijn pad aan.

Veel maatschappelijke problemen ontstaan naar mijn opvatting als mensen de consequenties van hun handelen niet ondervinden. Mensen die verantwoordelijkheid nemen bereiken meer en voegen veel toe aan de maatschappij. Ruimte voor mensen dient in mijn ogen dan ook topprioriteit te zijn van de politiek. Mijn eigen bijdrage hieraan lever ik als bestuurslid van de afdeling en momenteel als campagneleider van de gemeenteraadsverkiezingen.

 Mocht u vragen hebben over de VVD, in het bijzonder over banken, politieke economie en pensioenen? Twijfelt u niet en zet een tweet. U vindt mij op twitter: @flaam01

Gijs Flameling