WAS HOUTEN VEILIG IN JANUARI?

Na de publicatie van het veiligheidsbeeld over 2013 nu ook de cijfers over woning- en autoinbraak in de eerste maand van dit jaar. Het aantal inbraken vertoont hetzelfde aantal als vorig jaar in januari.

Er waren in totaal 20 autoinbraken (of pogingen daartoe), ook in deze maand concentreert dit zich weer in Houten-Noord. Vooral De Camp (5), De Staart (3) en  het buitengebied (3) werden getroffen. Er werd in januari in 5 woningen ingebroken, er waren 5 pogingen tot inbraak. Waaks meldt dat de politie de afgelopen weken diverse meldingen gekregen heeft van verdachte situaties: "We hebben deze personen kunnen controleren en hierdoor hebben we waarschijnlijk een aantal inbraken weten te voorkomen". De politie heeft dit soort meldingen hard nodig om criminelen op te pakken en wil iedereen stimuleren om bij verdachte situaties 1-1-2 te bellen. De komende weken zal de politie nog diverse controles uitvoeren. Zij zullen hierbij opvallend en onopvallend in de wijken aanwezig zijn.

Daarnaast meldt Waaks dat er in de afgelopen week in de avonduren op meerdere plaatsen in Houten eieren tegen woningen gegooid zijn. Dit geeft een hoop rotzooi en schoonmaakwerk, wat erg vervelend voor de bewoners is. Aangezien de daders hiervan zich schuldig maken aan baldadigheid/vernieling, is de politie op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de daders. Het vermoeden is dat het een groep jeugd betreft die zich op de fiets verplaatst. Heeft u gegevens die kunnen leiden naar één of meerdere daders, laat de politie dit dan weten. U kunt bellen via 0900-8844 of contact opnemen via www.politie.nl

De veiligheid in januari was dus ongeveer gelijk aan dezelfde maand als in het vorig jaar. Geen reden om stil te zitten: iedere inbraak is er één teveel. Zorg er daarom voor dat u uw waardevolle spullen achter slot en grendel bewaart en verdachte situaties meldt.

Overzichtskaart van criminaliteit in Houten in januari 2014

Het overzichtsplaatje van www.StopDeCriminaliteit.nl