VVD HOUTEN FELICITEERT LIMES MET DE FEESTELIJKE OPENING

Op 10 januari was het zover. De brede school Limes aan het Raaigras in Houten Zuid werd geopend door wethouder Nicole Teeuwen (jeugd/onderwijs). In de ochtend werd een speciale openingshandeling verricht waarbij de wethouder met een aantal kinderen een door de ouders gebouwde Romeinse poort openbrak. In de middag kon het gebouw bezichtigd worden en was er een receptie voor genodigden. VVD Houten was vertegenwoordigd door wethouder Herman Geerdes in de ochtend en raadslid Ronald Verbeek en commissielid Robert Paling in de middag.

Nicole Teeuwen opent de nieuwe brede school

In de Limes zijn de Montessori Basisschool Houten, katholieke basisschool Aventurijn en kinderopvangorganisatie KMN Kind & Co gevestigd. Ook zit in het pand een gemeentelijke gymzaal. Zowel wethouder Teeuwen als de directeuren van de 3 scholen, schetsen het proces van wel 10 jaar van plannen maken, bouwen en inrichten en nu dan de opening in 2014. Mede door veranderingen in de prognoses van het aantal kinderen dat verwacht kon worden, als de financiĆ«le krapte van de gemeente, moesten de plannen keer op keer bijgesteld worden. Uiteindelijk is toch een voor Houten unieke schoolcombinatie ontstaan in een multifunctionele onderwijsaccommodatie (MFOA) met moderne en sfeervolle inrichting. Zowaar een bijzondere prestatie van de gemeente Houten en de betrokken scholen en al hun medewerkers. Daar mogen we als Houtenaren trots op zijn. De Limes zal als voorbeeld van een brede school bekendheid gaan krijgen en anderen inspireren.

VVD Houten hecht grote waarde aan goed en vernieuwend onderwijs en heeft als college partij dan ook het ontwikkelproces van Limes actief ondersteund. 

Een van de lokalen

Natuurlijk ook aandacht voor sport!