Rogier van Doorn

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Rogier van Doorn (1986) en ben geboren en getogen in Houten (officieel geboren in Nieuwegein maar dat komt door de plek van het ziekenhuis). Ik heb, op 3 jaar na, altijd in Houten gewoond en woon sinds 2018 samen met mijn vriendin en inmiddels 2 kinderen in Houten-Zuid.

Ik ben na mijn studie luchtvaarttechnologie aan het werk gegaan in de autoracerij, heb getracht professioneel wielrenner te worden en ben toen ik wat ouder was (28) projectmanager geworden bij een Nederlands bedrijf dat werkte in de olie en gasindustrie.

Sinds 2019 heb ik een switch gemaakt naar accountmanager bij Cap Gemini Engineering waar ik verantwoordelijk ben voor het faciliteren van professionals en projecten bij klanten in de High-Tech industrie in Nederland.

Wat waardeer je aan Houten?

De rust en veiligheid. Ik durf hier mijn kinderen blind de straat op te sturen zonder me zorgen te hoeven maken. Daarnaast heeft Houten veel aandacht besteed aan groen en recreatie en dat maakt dat ontspannen in de directe omgeving een mogelijkheid is.

Tevens is de ligging van Houten (dicht bij de Utrechtse Heuvelrug) een pre, het maakt een rondje fietsen er leuker op.

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten? 

Ik ben in 2021 officieel lid van de VVD geworden nadat ik al een aantal jaar aan het overwegen was dit te doen. De reden om nu te kiezen voor het VVD-lidmaatschap, is dat ik me graag wil inzetten voor veranderingen binnen onze gemeente en daar gezien mijn leeftijd en levensfase nu kans voor zie.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten? 

Gezien mijn sportieve achtergrond wil ik me hard maken om (top)sport in Houten te blijven ontwikkelen en verbeteren zodat er voor iedereen binnen de gemeente Houten een sportieve uitdaging is die past bij de persoonlijke wens.

Daarnaast wil ik me inzetten voor de energiemarkt en ervoor zorgen dat we de juiste bronnen van duurzame energie gebruiken/gaan exploiteren.

Ten slotte moet er ruimte blijven voor ondernemers om te ondernemen, dit moet makkelijk zijn zonder te veel bureaucratie.

Waarom wil je in de gemeenteraad, wat wil je bereiken? 

Ik wil in de Gemeenteraad om me daadwerkelijk in te kunnen zetten voor mijn standpunten zoals hierboven beschreven maar tegelijk ook om Houten liberaler te maken.