Dejan Jurisic

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben geboren in het voormalig Joegoslavië en getogen in Maurik (1991). Mijn ouders zijn in 1995 naar Nederland gevlucht, nadat het land Joegoslavië uiteenviel en het niet meer veilig was om een toekomst op te bouwen voor hun kinderen. Nederland was het land waar de kansen lagen en bovendien veilig genoeg voor een nieuw begin. Deze kans die ik van mijn ouders en Nederland heb gekregen heb ik ook benut door mijzelf continu te ontwikkelen. Via het vmbo-KBL en mbo ging ik pas echt op het AVANS-Hogeschool te ’s-Hertogenbosch studeren. Daar heb ik de studie Bestuurskunde en Overheidsmanagement gevolgd. Vanaf 2018 ga ik aan de slag als een bestuurskundige en mag ik praktijkervaring opdoen.

Wat waardeer je in Houten?

Door mijn studie en stages ben ik terecht gekomen in Houten. Houten is een aantrekkelijke plek om te wonen doordat het op de eerst plaats centraal gelegen is. Daarnaast is het goed bereikbaar, is het fietsvriendelijk en heeft het goede voorzieningen. Kortom een fantastische plek om je te vestigen.

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten?

Sinds 2016 ben ik actief lid geworden van de VVD-Houten. Door actief te worden heb verschillende trainingen gevolgd, heb ik verschillende VVD-congressen bezocht en heb ik mee kunnen krijgen wat er in mijn omgeving afspeelt. Daarnaast zit ik in de plaatselijke commissie van de VVD Houten (als secretaris), ben ik lid van het campagneteam en ben ik tevens bestuurslid van het Lokaal Netwerk Kromme Rijnstreek. Daar heb ik de portefeuille Communicatie en Campagne.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten?

-      Werken aan een veilig Houten

-      Werken aan meer betaalbare woningen voor starters

-      Dat de Houtenaren de ruimte krijgen zich continu te mogen ontwikkelen en bovendien zich blijven kunnen vermaken.