Daan Vermeulen

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Daan Vermeulen, geboren in 1990 te Doetinchem, maar opgegroeid in Waalwijk te Noord-Brabant naast de Efteling. Na mijn middelbare school ben ik Geneeskunde gaan studeren in Amsterdam en hierna als Arts-Assistent in de Orthopedie gaan werken in het Antonius Ziekenhuis. Volgend jaar start ik per 1 maart met mijn opleiding tot huisarts.

Wat waardeer je in Houten?

Na mijn studie, toen ik begonnen was met werken, heb ik samen met mijn vriendin gekozen om weg te gaan uit de drukte van Amsterdam. Doel was om te verhuizen naar een stad met alle waardevolle zaken die je veel nodig hebt maar wel waar het leven een stuk rustiger verloopt. Door de spreiding van onze werkadressen zijn wij toen op Houten uitgekomen. Wat ik met name waardeer in Houten zijn de goede bereikbaarheid, de inwoners, de fietspaden en het vele groen.

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten?

Sinds mijn vijftiende ben ik al lid van de VVD, maar ben sinds mijn verhuizing naar Houten ook echt actief geworden. Momenteel zit ik in de plaatselijke commissie als bestuurslid van de VVD Houten en ben ik lid van het campagneteam.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten?

  • Meer betaalbare woningen voor starters.
  • Behoud van de Houtense cultuur.
  • Inzetten op een duurzame energie transitie met zonnepanelen en warmtepompen.
  • Behoud en verder uitbreiden van het fietsnetwerk in Houten.