Bibi Verbeek

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Bibi Verbeek (1977) Vanaf mijn 10e woon ik in Houten, tijdens mijn studie heb ik nog even ergens anders gewoond, maar ik miste de rust, ruimte, openheid en vriendelijkheid van onze gemeente.

Hoewel Houten vanaf 1987 enorm is gegroeid vind ik het mooi dat ons grote dorp nog voelt als een kleine. Niet iedereen herken je meer als je op straat wandelt, maar nog steeds straalt Houten uit, wat het toen deed.

Wat waardeer je aan Houten?

Wat ik mooi vind van de gemeente Houten is de rijke cultuur en de prachtige burger initiatieven, zoals de Cultuurnacht, Loeren bij de Boeren en de initiatieven vanuit het prachtige Theater aan de Slinger. Tevens is Houten een echt sportdorp en worden kinderen gestimuleerd tot sport en cultuur door middel van de jeugdpas sport & cultuur. Verenigingen komen langs op scholen om meer te vertellen wat er allemaal te doen is, maar laten ook kinderen proeven van een les, hoe fantastisch is dat! 

Houten heeft zijn eigen tradities, natuurlijk de aankomst van de Sint, maar ook het fladderen is een groot succes. Het is mooi om te zien hoe de inwoners van Houten worden betrokken bij het grote dorp waarin zij wonen. Dat er wordt geluisterd naar initiatieven en dat mensen worden gestimuleerd om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor een prettige samenleving voor iedereen. 

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten?

Sinds dit jaar ben ik campagneleider van de VVD Houten, Schalkwijk, ’t Goy en Tull & ’t Waal. De posters en flyers heb ik gemaakt voor de eerste acht kandidaat raadsleden. De prachtige foto’s zijn gemaakt door onze fotografen Walter Witsmeer en Brian Heuvelink. Daarnaast heb ik meegeschreven aan het verkiezingsprogramma. Ik ben wekelijks aanwezig bij het fractieoverleg. Momenteel gaat de meeste tijd naar de campagne, zodat alle VVD stemmers naar de stembus gaan op 14, 15 en 16 maart.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten?

  • Behoud van ons erfgoed
  • Natuurgebieden en erfgoed koppelen aan recreatie, onderwijs en sport
  • Behoud en stimuleren van culturele activiteiten en burger initiatieven

Waarom wil je in de gemeenteraad, wat wil je bereiken?

Houtens is rijk aan ondernemers, door de covid19 is het voor vele ondernemers lastig om het hoofd boven water te houden. Door ondernemers aan elkaar te koppelen, met elkaar te sparren en samen te werken door bijvoorbeeld het delen van een ruimte, kunnen de kleine ondernemers blijven bestaan. Sociale ondernemers zijn onmisbaar in Houten, het zou voor Houten en mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt een groot gemis zijn als deze ondernemers gedwongen moeten stoppen.Houten is en blijft een prachtig dorp, met de natuurgebieden om de hoek. Het zou prachtig zijn om De Nieuwe Hollandse Waterlinie, Houten en Limes door middel van natuur, sport, recreatie, onderwijs en speelbossen aan elkaar te verbinden. De combinatie van de rijke geschiedenis van Houten en de natuur is een perfecte combinatie voor rust, ruimte, ontspanning en het gevoel van vrijheid. Het openen van een Houtens Museum zal dit mooi met elkaar kunnen verbinden.