Mathieu Cox

Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Mathieu Cox en woon met veel plezier met mijn gezin in Houten. Ik heb zowel in Houten Noord als Zuid gewoond. Ik ken Houten al langer omdat ik daarvoor ook hier heb gewerkt op een van de mooiere locaties in ons buitengebied. Momenteel werk ik als business controller en heb ervaring binnen zowel overheid als bedrijfsleven.

Wat waardeer je aan Houten?

Ik waardeer de stedenbouwkundige opzet, onze groenvoorziening, faciliteiten en de mensen die ik inmiddels heb leren kennen. De centrale ligging is erg fijn en de bereikbaarheid met fiets en openbaar vervoer is goed.

Bij welke politieke activiteiten ben je betrokken in Houten?

Ik ben nu commissielid voor de VVD in Houten en ben lid van de VVD omdat ik onze individuele vrijheid belangrijk vind. Ik wil graag dat je je eigen keuzes kan maken en kan ontplooien zoals jij dat wenst. Hier hoort ook een eigen verantwoordelijkheid bij. We moeten kunnen leven in een vrije en tolerante samenleving.

Wat vind je belangrijk voor de toekomst van Houten?

Ik vind het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in de Houten en met elkaar verbonden blijven. Veiligheid is daarvoor een voorwaarde en het welzijn van de burger staat hierin voorop. Onze opgroeiende jeugd moet de ruimte krijgen zich te ontwikkelen (sport, cultuur en onderwijs), maar zich ook in Houten kunnen vermaken. Ook wil ik dat er aandacht is voor jongeren waarvoor begeleiding nodig is om zich verder te kunnen ontwikkelen (bijvoorbeeld achterstand of gezinssituatie). 

Waarom wil je in de gemeenteraad, wat wil je bereiken?

Ik wil mijn kennis en ervaring graag inzetten voor de mensen en het publieke belang in Houten. Belangrijk is de gemeentelijke belastingen en heffingen betaalbaar te houden. Dit kan door gericht keuzes te maken in activiteiten die de gemeente wenst uit te voeren. Deze keuzes moeten gericht zijn op de kernactiviteiten van de gemeente en van belang zijn voor de inwoners.

Afgelopen jaren heb ik mij ingezet op het sociaal domein zodat we mensen kunnen ondersteunen waar nodig is, maar ook om hulpverlening en ondersteuning betaalbaar te houden. Ik wil me hiervoor blijven inzetten voor een sociaal Houten.

Tenslotte zal de gemeente open en transparant moeten opereren zodat voor eenieder te volgen is hoe en waarom besluiten worden genomen. Ik wil hiervoor graag een bijdrage leveren en dat is ook de reden dat ik mij verkiesbaar stel voor de gemeenteraad.