Agenda raadsvergadering 19 januari a.s.

Aanstaande dinsdag vergadert de gemeenteraad van Houten weer. Op de debatraad staan slechts twee onderwerpen: het actieplan opvang en integratie statushouders 2016 en het Water en Rioleringsplan 2016-2019.

In het raadsvoorstel over het actieplan opvang en integratie statushouders wordt beschreven hoe de door het Rijk toegewezen aantal statushouders opgevangen zullen gaan worden. De gemeenteraad heeft geen invloed op het aantal statushouders dat door het Rijk wordt toegewezen, in het raadsvoorstel wordt echter aangegeven dat het college de ambitie heeft om 200 statushouders te huisvesten.

Dat zouden er dus meer kunnen zijn dan toegewezen. De VVD fractie is het daar niet mee eens en zal in het betoog aangeven dat er niet meer statushouders  gehuisvest moeten worden dan toegewezen door het Rijk.

Het tweede raadsvoorstel in de debatraad gaat over het Water en Rioleringsplan 2016-2019. Wij zullen in het debat aangeven dat het positieve effect van €200.000 aangewend moet worden om de lokale lasten te verlagen.

Volledige agenda: