VVD Statement Collegebrief Duiding rapport collegebrief brand Herenweg

Onderstaand kunt u het statement lezen dat VVD Raadslid Ruud Vis verwoorde tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 april 2016 bij de behandeling van de collegebrief 'Duiding Rapport brand Herenweg".

"Voorzitter ondanks het feit dat veiligheid een zeer belangrijk punt is voor de VVD, wil ik niet te lang stilstaan bij dit onderwerp en wel om de volgende reden: het getuigt van professionaliteit dat er op eigen verzoek van de VRU een onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de brand op de Herenweg.

Er zijn naar aanleiding van dat rapport verbeteringen doorgevoerd waar ik vertrouwen in heb. Ik heb respect voor hoe de VRU aandacht heeft voor haar mensen en deze de nodige begeleiding heeft gegeven. Ik realiseer me heel goed dat je als veiligheidsorganisatie altijd alert moet blijven op innovatie en bedrijfsverbeteringen.

Het is de VRU zelf die in haar beleidsplan het over stimulerende preventie heeft. Men wil meer investeren en innoveren op preventie. In aanvulling hierop dien ik een motie in waarin ik de portefeuillehouder oproep om in gesprek te gaan met onder andere de VRU om te verkennen wat de mogelijkheden zijn om te komen tot en keurmerk brandveilig wonen / ondernemen.