Houten gestegen in Elsevier ranglijst Toplocaties

De gemeente Houten is weer gestegen in de Elsevier ranglijst van Toplocaties in Nederland! Al is het maar één positie hoger, we kunnen toch trots zijn op een nationale elfde plaats.

Centrale vraag in het onderzoek is hoe de lokale en regionale economieën ervoor staan. Door prestaties van gemeenten af te zetten tegen het aantal inwoners wordt zichtbaar hoe de lokale economieën zich ten opzichte van elkaar verhouden. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de werkgelegenheid, arbeidsproductiviteit, opleidingsniveau, voorraden kantoorgebouwen en bedrijventerreinen.

VVD Houten spant zich in de gemeenteraad continu in om bovenstaande factoren te verbeteren. Ze zijn voor de leefbaarheid, bereikbaarheid en betaalbaarheid van onze gemeente van groot belang. Naast deze ranglijst werd ook over de veiligheid gepubliceerd in het Algemeen Dagblad: de daling van criminaliteit met 9% ten opzichte van het voorgaande jaar laat zien dat ook daar weer de goede trend gevonden is.

Vorige jaar zakte onze gemeente nog uit de top-10 van Toplocaties met de voorspelling dat Houten daarin niet snel zou terugkeren omdat de provincie het aantal vierkante meters kantoorruimte wil terugdringen. Met twee gemeenten binnen tweehonderdste boven zich is een terugkeer in de top-10 niet ondenkbeeldig.

Van onze provincie staat alleen de stad Utrecht hoger met een zesde plaats. Opvallend is verder bijvoorbeeld dat buurgemeente Bunnik daalde van plaats 30 naar 42. Een andere daler uit de provincie is Amersfoort (van 9 naar 21). Een andere buurgemeente steeg behoorlijk: Culemborg ging van 58 naar 35.

Het onderzoek naar Toplocaties wordt jaarlijks uitgevoerd door bureau Louter in samenwerking met Elsevier.