Agenda extra raadsvergadering 15 december

Aanstaande donderdag is er een extra gemeenteraadsvergadering gepland. Er wordt gedebatteerd over het voornemen ambtelijk te fuseren met de gemeente Wijk bij Duurstede. Hiernaast staan er ook een aantal onderwerpen op agenda voor de besluitvormende raad.

Begin 2014 is vanuit Wijk bij Duurstede de vraag aan het college van Houten gesteld om de mogelijkheden van intensieve ambtelijke samenwerking nader te verkennen. Het college van Houten heeft hier positief op gereageerd. De verschillende onderzoeksresultaten naar de samenwerkingskansen en - mogelijkheden, hebben het college voldoende aanknopingspunten gegeven om de raad nu voor te stellen om de ambtelijke organisaties van Houten en Wijk bij Duurstede samen te voegen, tot één nieuwe ambtelijke organisatie voor de gemeentebesturen van Houten en Wijk bij Duurstede. 

In het raadsvoorstel wordt een besluit genomen over het maken van een bedrijfsplan om te komen tot een ambtelijke fusie van beide gemeenten. Bestuurlijk blijven de gemeenten wel zelfstandig; dus met een eigen burgemeester, wethouders en gemeenteraad.

De VVD fractie staat positief tegenover het voorstel, maar wil wel duidelijke (financiële) randvoorwaarden meegeven aan het college zodat vooraf duidelijk is waar het bedrijfsplan aan moet voldoen. Hiertoe zijn twee amendementen voorbereid.

Alle overige onderwerpen zijn direct naar de besluitvormende raad verwezen.

Agenda punten

01.0. Opening

02.0. Vaststellen agenda

03.0. Besluitvorming samenvoeging van de ambtelijke organisaties van Houten en Wijk bij Duurstede

04.0. Heropening

05.0. Besluitvorming samenvoeging van de ambtelijke organisaties van Houten en Wijk bij Duurstede

06.0. Verzoek om Verklaring Van Geen Bedenkingen herontwikkeling Kon. Wilhelminaweg 5

07.0. Belastingverordeningen 2017

08.0. Sluiting