Geslaagde avond over mobiliteit in Bunnik

Op 27 februari vond er een avond over mobiliteit plaats in Bunnik. Kandidaat Kamerleden vertelden waarom goede mobiliteit belangrijk is en wat de VVD daarvoor doet.

Tijdens de zeer goed bezochte avond vertelde kandidaat Tweede Kamerlid Zohair el Yassini wat zijn motivatie is in het leven. Hij leerde als jongeman een belangrijke les toen hij solliciteerde voor een bijbaantje als vakkenvuller. Onder meer door zijn opvoeding en een supermarktmanager die hem een tweede kans gaf om te solliciteren begreep hij dat er zoiets is als een "Dutch Dream". Hij heeft destijds die kans gepakt en leeft nu deze droom: nu nog als lid van Provinciale Staten van Utrecht, straks misschien als Tweede Kamerlid. Aangezien hij op plaats 26 van de kandidatenlijst staat is de kans dat hij in de Kamer komt zeker aanwezig! Zijn baan als directeur bij Holland Startup b.v. gaf hij vast op, want: "Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook helemaal voor!"

Ook Yvonne Welten stelde zich voor als kandidaat voor de Tweede Kamer. Yvonne staat op plaats 70, ze hield dan ook een vurig pleidooi om voor haar te kiezen: "Stem op een bijtertje!" Als ondernemer weet ze goed wat ondernemend Nederland nodig heeft. In de Ronde Venen heeft ze zich daarom als gemeenteraadslid onder meer ingezet om belemmeringen voor ondernemers weg te nemen.

Statenlid en woordvoerder Mobiliteit Willem Joustra kwam ook aan het woord om het belang van een goede bereikbaarheid voor onze regio te bepleiten. Verder gaf hij aan veel aan Tweede Kamerlid Barbara Visser te hebben gehad in de afgelopen periode: "Barbara heeft zich enorm ingezet voor de verbreding van de A27 en andere ontsluitingsvraagstukken van Utrecht als draaischijf van werkend Nederland!"

Barbara Visser ondersteunde het verhaal van Zohair, zelf is ze geboren in Joegoslaviƫ. De kansen die wij in Nederland hebben nemen we nog wel eens voor lief; soms vergeten we wel eens in wat voor prachtig land wij wonen. Barbara vertelde verder wat ze heeft gedaan om de mobiliteit te verbeteren en wat haar visie op de toekomstige mobiliteit is.

Gespreksleider Wethouder Jorrit Eijbersen van Bunnik zorgde ervoor dat de volle zaal alle gelegenheid kreeg vragen te stellen over mobiliteit en alle andere onderwerpen. Het was in alle opzichten een zeer geslaagde avond!