Een veilig gevoel in Houten?

Sinds kort is er een nieuwe rubriek in 't Groentje: Raadspraat. Iedere week krijgt een raadslid van de gemeente Houten de gelegenheid te schrijven over wat hem of haar bezighoudt. Deze keer was VVD fractievoorzitter Eef Stiekema aan de beurt.

Voor de VVD is veiligheid erg belangrijk, het is één van de dingen waar je altijd op zou moeten kunnen rekenen. Iedereen zou zich veilig moeten voelen op straat, school, werk en thuis. We hebben daarom bij de burgemeester, als bevoegd gezag, de afgelopen jaren regelmatig aandacht gevraagd voor een harde aanpak van criminaliteit in onze gemeente. Mede daardoor is de criminaliteit in Houten lager dan in de gemeenten in onze regio.

Een inbraak laat enorme sporen na en dan heb ik het niet over de rotzooi die inbrekers achterlaten en het gedoe van het doen van aangifte. Het gevoel je niet meer veilig te voelen omdat er een ongewenste onbekende in je huis is geweest en door je spullen is gegaan: het heeft erg veel impact. Zelf heb ik jaren geleden een inbreker betrapt in huis. Ik kan u vertellen dat je dit niet in de koude kleren gaat zitten: het is de belangrijkste reden waarom ik anderen die ervaring graag wil besparen!

De laatste tijd was het in met name Houten Noord weer raak: vooral bewoners in de Hagen, Hoeves en Weides waren slachtoffer van inbrekers. De Houtense politie doet haar uiterste best maar kan onmogelijk overal zijn om criminelen op heterdaad te betrappen. Het is daarom goed dat steeds meer mensen zich aansluiten bij WhatsApp groepen, elkaar waarschuwen bij onraad en verdachte situaties melden bij de politie.

Hoewel Houten dus veiliger is dan de gemeenten in onze regio is iedere inbraak, autokraak of autobrand er één teveel. De VVD heeft daarom in de Raad gevraagd om meer geld en aandacht voor preventie zodat meer tijd gestoken kan worden in het voorkomen van criminaliteit of branden. Dat geld is er gekomen waardoor er nu gewerkt kan worden aan een nog veiliger Houten!

Eef Stiekema, fractievoorzitter VVD Houten