Een weekje van een VVD-raadslid in Houten

Ik heb me voorgenomen om met enige regelmaat de geïnteresseerde lezer eens een inkijkje te geven in de agenda van een raadslid van de VVD. In afgelopen week stonden er weer een aantal interessante activiteiten op het programma.

In de  afgelopen week stonden er weer een aantal interessante activiteiten op het programma. Maandagavond werden wij, voorafgaand aan de RTG over dit onderwerp, door onze eigen wethouder, bijgepraat over de bedrijfsverplaatsing van Rinus van Dijk. Ik loop pas enkele jaren mee in de Houtense politiek maar dit dossier loopt al heel lang. De Afdeling Rechtspraak van de Raad van State heeft een tussenvonnis gewezen waarbij de Raad van Houten is opgedragen om binnen 12 weken een nieuw besluit te nemen in dit dossier. De spuitzones zijn hierbij, net als in enkele andere lopende dossiers, het voornaamste struikelblok.

Dinsdag was het jaarcongres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in Apeldoorn. Samen met VVD-collega Yvonne van Dijk en nog 4 raadsleden was de gemeenteraad van Houten hier goed vertegenwoordigd. ’s Morgens stond het congres in het teken van “Dialoog en Communicatie” met enkele interessante gastsprekers. ’s Middags hebben Yvonne en ik een participatieproject in het dorp Hoenderloo (gemeente Apeldoorn) bezocht. Dit is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de gemeente en “de burger”. Twee ambtenaren van de gemeente Apeldoorn werken al een aantal jaren intensief samen met de dorpsraad van Hoenderloo om echt zaken gerealiseerd te krijgen. Zowel de dorpsraad, de ambtenaren en de verantwoordelijk wethouder van Apeldoorn zijn trots op wat ze samen voor elkaar hebben gekregen. Erg inspirerend en goed om als raadslid zo’n mogelijkheid te krijgen om eens bij een andere gemeente in de keuken te kijken.

Vrijdagmiddag hebben we met een aantal fractieleden deelgenomen aan de raadsexcursie naar Nieuw Wulven. Samen met raadsleden uit Bunnik en een vertegenwoordiging van Staatsbosbeheer hebben we een rondleiding gehad van de boswachter en zijn we bijgepraat over de mogelijkheden van een horecavoorziening bij het speelbos.

Zondagmiddag stond bij mij in het teken van de voorbereiding op de Raad van 9 juni waar ik de VVD vertegenwoordiger op de onderwerpen: Participatiewet (zie ook het bezoek aan Hoenderloo), de zienswijze op de zogenaamde kaderbrief van WIL, de bespreking van de jaarstukken 2014 en de 1e bestuursrapportage.