Agenda raadsvergadering 19 september a.s.

Aanstaande dinsdag is er om 19:00 uur een gemeenteraadsvergadering gepland. In dit artikel kunt u lezen waarover gedebatteerd wordt en wat er verder op de agenda staat.

In de debatraad wordt gesproken over uiteenlopende onderwerpen. Voor dat het debat losbarst zal mevrouw M. Damman (GroenLinks) worden benoemd als commissie lid.

Vervolgens wordt wordt eerst over het beĆ«indigen van het traject dat moest leiden tot de ambtelijke fusie met Wijk bij Duurstede. De amendementen die de VVD indiende bij het behandelen van de randvoorwaarden voor een ambtelijke samenwerking leidden ertoe dat er strikte financiĆ«le voorwaarden gesteld konden worden aan de samenwerking. Hierdoor zijn de opbrengsten en kosten van de fusie nogmaals bekeken en is geconstateerd dat deze niet met elkaar in balans waren. 

Er wordt hierna gedebatteerd over het bouwen van 6 huurappartementen bij de inprikker De Haag. Met deze bouw wordt weer tegemoet gekomen aan het aandeel aan betaalbare woningen die in de woonvisie zo duidelijk bleken.

Vervolgens wordt gesproken over de nota aandachtspunten recreatief knooppunt 't Waal waarmee aangegeven wordt wat belangrijk is als er recht gedaan wordt aan zowel bewoners als gebruikers van de recreatieve mogelijkheden in het gebied. 

Het volgende debatonderwerp betreft het bomenbeleid: een geactualiseerde en overkoepelende visie op het gemeentelijke bomenbestand om daarmee het huidige groene karakter van onze mooie gemeente te waarborgen en te versterken.

Tot slot wordt gedebatteerd over het Programma Ruimte 2017-2019; hierin wordt het proces beschreven waarbinnen de ontwikkelingen van ruimtelijke projecten in Houten worden vormgegeven. Het programma  formuleert concrete doelstellingen en uitgangspunten voor de komende jaren en benoemt daarnaast hoe we als gemeente omgaan met gemeentelijke en particuliere initiatieven en wie (wanneer) welke rol heeft.

Agenda