VVD fractie stelt vragen over plaatsten van laadpalen in Houten

Afgelopen dinsdag stelde de Houtense VVD tijdens de rondvraag vragen over de aanleg van laadpalen in Houten. Onderstaand kunt u de antwoorden van het college terugvinden.

Bewoners zijn met een brief uitgenodigd om actief mee te denken over de mogelijke locaties van laadpalen conform de plankaart en het onderwerp elektrisch rijden in zijn algemeenheid.


In het concept ontwerp-beleidsplan openbare laadinfrastructuur 2018-2020 wordt aangegeven als één van de risico's dat het parkeerdruk onderzoek van 2011 gedateerd is. Het is natuurlijk relevant om te weten wat een dergelijk concept ontwerp Laadinfrastructuur voor een effect heeft op de parkeerdruk. 


Omdat de parkeervisie van 2012 - 2017, binnen afzienbare tijd een actualisatie behoeft, hebben wij de volgende vragen:

1. Onderkent het college de directe relatie tussen de parkeervisie en het beleidsplan openbare laadinfrastructuur?


Het college antwoordde hier positief op.


2. Is het college ook van mening dat een actueel beeld van de huidige parkeerdruk een waardevolle bijdrage levert aan de kansen en mogelijkheden van een succesvolle uitrol van de laadinfrastructuur?


Hier gaf het college aan dat de parkeerdruk één van de aspecten is die wordt afgewogen bij het bepalen van de locaties voor nieuwe laadpalen. Een nieuwe parkeerdrukmeting voor heel Houten is voor het beleidskader laadinfrastructuur een buitenproportionele investering. Er is gebruik gemaakt van de meest actuele beschikbare cijfers.


3. Wanneer staat de actualisatie van de parkeervisie gepland en hoe verhoudt zich dit tot het tijdspad van het ontwerp - beleidsplan openbare laadinfrastructuur?


Het college: "De actualisatie van de parkeervisie is voorzien in 2018. Vaststelling van het beleidsplan openbare laadinfrastructuur staat gepland voor de raadsvergadering van 19 december 2017. In het raadsvoorstel zal worden ingegaan op de relatie tussen beide plannen."

De VVD fractie zal dit goed blijven volgen! Wij willen namelijk voorkomen dat op een overvolle parkeerplaats of bij u in de straat een paar vakken bij de laadpalen de enige lege plekken zijn.