Agenda raadsvergadering 13 februari a.s.

Aanstaande dinsdag is de volgende gemeenteraadsvergadering gepland. In dit artikel kunt u lezen waarover gedebatteerd wordt en wat er verder op de agenda staat.

De gemeenteraad begint dinsdag met het jaarlijkse gesprek met de Houtense kinderraad. Vervolgens wordt een manifest Passend Onderwijs aangeboden aan onderwijswethouder Herman Geerdes.

De raadsvergadering wordt daarna voortgezet met de uitreiking van het beste raadsvoorstel van 2017. Een commissie van raadsleden heeft op basis van leesbaarheid, duidelijkheid, volledigheid en nog meer aspecten de raadsvoorstellen van vorig jaar beoordeeld. Een van de voorstellen is als beste gekozen, welke dat is wordt tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt.

In de debatraad word gesproken over de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). VVD Raadslid Ruud Vis zal hierbij voorstellen om de sluitingstijden voor de horeca af te schaffen. Wij vinden namelijk dat dit onnodige regels zijn, de horeca kan dit prima zelf bepalen en tegelijk zorgen dat er geen overlast ontstaat. Ook wil de VVD het college oproepen om (mobiele) camera's in te zetten tegen criminaliteit.

Vervolgens wordt gedebatteerd over de verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden.

Agenda punten