‘Bedankt en tot ziens!’

In het Groentje / Houtens Nieuws staat deze week de column van VVD fractievoorzitter Eef Stiekema. De column is natuurlijk ook hier te lezen.

Bedankt en tot ziens!

In de afgelopen periode hebben we als lokale partij weer campagne gevoerd. Nu voor de verkiezingen van Provinciale Staten en het Waterschap. De uitslag kan op veel verschillende manieren bekeken worden, maar een feit is dat de VVD bij de Statenverkiezingen als grootste partij uit de bus kwam in Houten. Een prachtig resultaat waar we erg blij mee zijn! In het waterschap blijft de VVD met vier zetels de tweede partij. Ook dit is een mooi resultaat waardoor we veel invloed kunnen blijven uitoefenen op het beleid en dus over hoe uw geld wordt besteed.

Tijdens de campagne hebben we enorm veel gesprekken gevoerd. Dit deden we bijvoorbeeld tijdens de verkiezingsmarkt, maar we gingen ook de wijken in. Tijdens deze vele gesprekken ging het over wat iedereen in Houten bezighoudt. Eigenlijk ging het vrijwel altijd over het bouwen van voldoende woningen, over de bereikbaarheid van Houten (en daarbinnen) en over de energietransitie. Wat ons ook opviel was dat veel inwoners erg tevreden zijn met hun woonplaats. Dat is natuurlijk fijn om te horen, dat is waar we ons werk voor doen!

Als VVD fractie zullen we ons de komende jaren natuurlijk blijven inzetten om Houten een fijne woonplaats te laten zijn. Omdat de gesprekken ons veel energie en ideeën gaven hebben we besloten er mee door te gaan buiten verkiezingstijd. Zo stonden we vorige week zondag alweer op Het Rond met onze mobiele koffiekar om ‘een bakkie’ met u te doen. De komende periode, bijvoorbeeld wanneer een raadsvoorstel daar aanleiding toe geeft, gaan we ook weer de wijk in.

Daarom staat boven deze column ook ‘bedankt en tot ziens!’ Namens de fractie wil ik iedereen van harte bedanken voor alle goede gesprekken en zeg graag: “Tot ziens bij het volgende goede gesprek!”

Eef Stiekema

Fractievoorzitter VVD Houten