Statement VVD bij Nota Gewasbescherming en Ruimtelijke Ordening

Onderstaand statement werd tijdens de raadsvergadering van 2 juli uitgesproken door VVD fractievoorzitter Eef Stiekema bij de behandeling van het raadsvoorstel 'Nota Gewasbescherming en Ruimtelijke Ordening'

"Met dit voorliggende raadsvoorstel kan aan een slepende zaak eindelijk een eind komen. Jarenlang werd ieder bestemmingsplan in het buitengebied beperkt tot ‘hoe gaan we om met de ‘spuitzone’. Of spuitzonde… want zo werd er veelal naar gekeken door een aantal partijen in deze raad.

In de winkel altijd kiezen voor de lekkerste, mooiste en gaafste fruitproducten, maar wat er voor nodig is om die appel, peer of zacht fruit zo in de winkel te krijgen werd ten onrechte gezien als ‘chemische oorlogsvoering’. Als we op alle terreinen op deze manier naar de wereld zouden kijken, zou er geen auto meer rijden, geen fiets meer gemaakt kunnen worden of geen windturbine meer mogen draaien.

De fractie van VVD Houten wil de wethouder bedanken voor zijn doorzettingsvermogen om langs de lijn van de onderzoeken van Universiteit Wageningen, tot een compromis te komen waar hopelijk een meerderheid van de raad mee instemt."