Criminaliteit in Houten

Zoals u weet is veiligheid voor de VVD een belangrijke prioriteit. Om een goed beeld te hebben van de criminaliteit in Houten publiceren we iedere maand een overzicht van inbraken in auto's en woningen in de gemeente Houten.

Zo begon het maandelijkse bericht om u bij te praten over de criminaliteitscijfers in Houten. Ieder maand publiceerden we aan de hand van de cijfers op www.StopDeCriminaliteit.nl hoeveel inbraken er waren geweest in woningen, hoeveel pogingen er waren en hoeveel meldingen er waren geweest van auto-inbraken. De cijfers werden dan per wijk of straat gepubliceerd zodat u kon weten of inbrekers graag in uw wijk kwamen.

Tot onze grote spijt is StopDeCriminaliteit.nl echter afgelopen maand gestopt met het rapporteren van nieuwe gevallen; hierdoor kunnen wij u minder goed bijpraten. Het alternatief https://www.politie.nl/mijn-buurt/misdaad-in-kaart? laat helaas minder gedetailleerd zien waar er is ingebroken of er een poging tot inbraak was. In plaats van straatnamen wordt alleen het postcodecijfer getoond. Ook zijn er geen cijfers beschikbaar over auto-inbraken.

Er zijn behoorlijk wat verschillen met de bron die tot nu toe werd gebruikt. Zo waren er in januari zeven inbraken en drie pogingen geregistreerd. Dat er een verschil met februari is (2 inbraken) kan verklaard worden door het feit dat StopDeCriminaliteit in februari gestopt is. Hetzelfde zijn de gebieden waar ingebroken wordt: vooral Houten Noord is de klos.

In maart lijken tot nu toe slechts één inbraak gepleegd te zijn, daarnaast is er één poging geregistreerd. Vorig jaar waren er vijf inbraken en drie pogingen in dezelfde maand. Zoals eerder gesteld geen cijfers over auto-inbraken; wij gaan onderzoeken hoe we deze cijfers toch kunnen achterhalen zodat we u weer als vanouds kunnen informeren over de criminaliteit in Houten.

Voor wie nog even wil kijken hoe het ook alweer met de postcodegebieden zit is deze toegevoegd aan bovenstaande tabel.