Weer een interessante agenda in November

Ook in november staan er weer boeiende onderwerpen op de agenda. In dit artikel kun je meer lezen over wat de fractie zoal bezighoudt.

Fractieoverleg

Vrijwel iedere maandagavond overlegt de fractie in het gemeentehuis. We praten elkaar dan bij over de bijeenkomsten die we de afgelopen periode bezochten en nemen de agenda voor de komende weken door. In het overleg bespreken we vervolgens onze inbreng bij rondetafelgesprekken, raadsvergaderingen en andere bijeenkomsten. Wil je het fractieoverleg een keer bijwonen omdat je iets met ons wilt bespreken? Neem dan contact op met de fractie door een mail te sturen naar fractie@vvdhouten.nl.

Rondetafelgesprekken

Op 12 en 26 november worden rondetafelgesprekken (RTG) gehouden. Een rondetafelgesprek is een openbare vergadering van de raad om informatie in te winnen over de raadsvoorstellen die op de agenda staan. Wat er besproken wordt in dit RTG wordt gepubliceerd op de website van de gemeente.

Debat- en besluitvormende raad

Deze maand is er één raadsvergadering: op 19 november. Zoals het er nu uitziet zal deze gaan over het Nieuwe Bos Wulven en het instellen van een ondernemersfonds. Dat laatste onderwerp is naar aanleiding van een verzoek van de verschillende ondernemersverenigingen van Houten.

Agendacommissie gemeenteraad

Deze commissie komt in deze maand op 12 november weer bijeen, hierin wordt besproken wat er in de komende periode op de agenda van de gemeenteraad komt te staan. VVD fractievoorzitter Eef Stiekema is voorzitter van de Agendacommissie.

Bijpraten College

Op gezette tijden worden raads- en commissieleden door het college bijgepraat over actuele onderwerpen. In deze maand zal dat op 5 november gebeuren. In dit geval gaat het over mobiliteit in het buitengebied.

Klankbordgroep Sociaal Domein & Roadshow WIL

In deze klankbordgroep vertellen specialisten van de gemeente op het gebied van inkoop, Jeugd en WMO over de actuele zaken in het sociaal domein. In de klankbordgroep, deze maand georganiseerd op 12 november, zitten voor de VVD raadslid Karen Voshol, commissielid Mathieu Cox en fractievoorzitter Eef Stiekema. Als de financiën besproken worden sluit ook onze financieel specialist raadslid Jan Rinkel aan. Op 5 november is er een WIL Roadshow waarin medewerkers van Werk & Inkomen Lekstroom de klankbordgroep bijpraat.

Klankbordgroep Ruimte

In deze klankbordgroep worden raads- en commissieleden bijgepraat over actuele en relevante gebiedsontwikkelingen, besproken wordt bijvoorbeeld wat de status van huidige en toekomstige bouwlocaties is. Voor de Houtense VVD nemen raadslid Ruud Vis en commissielid Robert Paling deel aan deze klankbordgroep die deze maand op de 12e wordt georganiseerd.

Bijeenkomst Ruimtelijke Koers Houten

Op 14 november organiseert de gemeente een bijeenkomst in het kader van de Ruimtelijke Koers. Hierin worden geïnteresseerden bijgepraat over de stand van zaken ten aanzien van de 4000-5000 woningen die er in Houten bij moeten komen tot 2040. Je kunt je aanmelden tot 8 november.

Seniorenconvent

Het seniorenconvent, deze maand op 12 november, is een overleg waarin de fractievoorzitters van de politieke partijen in Houten samen met de voorzitter van de raad en de griffie huishoudelijke zaken met betrekking tot de gemeenteraad afstemmen. De VVD wordt vertegenwoordigd door Eef Stiekema.

Bijeenkomsten in het kader van de U10

Soms lijkt het misschien wat verder van ons bed, de bijeenkomsten van de tien samenwerkende Utrechtse gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfheerenlanden, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Deze gemeenten werken samen in U10, omdat ze zich voor een gezamenlijke koers en gezamenlijke opgaven gesteld zien. Momenteel zijn er voorbereidingen in gang om besluiten te nemen over het Ruimtelijke Economisch Programma. Door actief mee te praten kunnen we als gemeente invloed uitoefenen op het gebied van economie, bereikbaarheid, wonen en energietransitie. Op 6 november is er een bijeenkomst in het kader hiervan in Zeist, tegelijkertijd organiseren onze VVD collega’s uit Nieuwegein en IJsselstein een bijeenkomst over de Regionale Energie Strategie. 

ALV VVD Lokaal Netwerk Kromme Rijnstreek

Op 21 november organiseert ons lokaal netwerk een Algemene Ledenvergadering (ALV), de avond wordt in Odijk georganiseerd, leden krijgen hiervoor een uitnodiging met agenda. 

Najaarsbijeenkomst VVD Houten

op 23 november houdt VVD Houten een najaarsbijeenkomst, locatie en aanvangstijd volgen op een later moment.

VrijMiBo november

Zoals altijd ook een door de Houtense VVD georganiseerde vrijdagmiddagborrel op de derde vrijdag van de maand bij Eet&Café Gewoon Anders op Het Rond. Op de 15e praten we met elkaar over lokale en actuele politieke onderwerpen. Kom je ook langs op de gezelligste politieke borrel van Houten?

Detailinformatie over de bijeenkomsten vind je op de activiteitenpagina van onze website: https://houten.vvd.nl/activiteiten. Voor vragen of opmerkingen over de bijeenkomsten horen we graag van je!