Nederland wordt steeds veiliger

Niet veilig is niet vrij. Daarom heeft de VVD vanaf dag één werk gemaakt van onze veiligheid. Daders niet meer als slachtoffer behandelen. Minder papierwerk voor agenten en meer blauw op straat. De pakkans vergroten. Strenger straffen.

Vier jaar verder is de ontwikkeling duidelijk: Nederland wordt steeds veiliger. Dat hebben we vooral te danken aan het onvermoeibare werk van onze trotse en dappere mensen bij politie, leger en veiligheidsdiensten.

Geweld, diefstal en vandalisme in Nederland nemen af. De kans dat een oudere beroofd wordt als hij bij de pinautomaat staat, is kleiner geworden. De kans dat een meisje na een gezellig avondje stappen op straat wordt lastiggevallen, is kleiner geworden. De kans dat er bij u thuis wordt ingebroken, is kleiner geworden.

Er komt steeds minder van dit soort criminaliteit voor, maar voor de VVD het nog steeds te veel. We zijn er nog niet. Daarom houden we koers en blijven we een vuist maken. Tegen jihadisme. Tegen overvallers. Tegen vandalen. Tegen alle criminelen. Handen af van onze vrijheid!

Nederland wordt steeds veiliger