Inwonersavond over de toekomstvisie Houten 2025

Op de website van de gemeente Houten is aandacht voor de Toekomstvisie: In Houten moet het ook in de toekomst fijn zijn om te wonen, leven, werken en recreëren. Dat is het uitgangspunt van de Toekomstvisie Proeftuin Houten 2025 die ter vaststelling wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

De visie is gemaakt voor en door Houtenaren en gaat vooral over nieuwe manieren van denken en doen. Ruimte geven aan eigen initiatief van inwoners staat daarbij voorop. Aan de visie werkten ruim 1.200 Houtenaren mee.Proeftuin Houten

De visie Proeftuin Houten schetst het beeld waar de Houtenaar in gelooft, zo gaat het bericht verder: duurzaam, innovatief en kleinschalig. Met oog voor elkaar en veel ruimte voor experiment en initiatief bij inwoners. Ook zorg en respect voor elkaar, met name tussen mensen met een verschillende achtergrond, worden belangrijk gevonden. Evenals een overheid die meedenkt, faciliteert en helpt als het echt nodig is. Tot slot realiseren we ons dat we onlosmakelijk onderdeel zijn van het stedelijk en landelijk gebied om Houten heen. Dat vraagt om samenwerking in de regio. 

VVD Fractievoorzitter Eef Stiekema: tijdens het werken aan de visie werd duidelijk dat Houtenaren gesteld zijn op de huidige omvang van de gemeente en de voorzieningen die daar bij horen. Deze toekomstvisie zorgt ervoor dat we te nemen besluiten hieraan kunnen toetsen. Hierbij is het wel goed te bedenken dat het een richting is en geen blauwdruk; we willen daarom altijd graag uw mening weten voordat we besluiten nemen.

INWONERSAVOND WOENSDAG 13 MEI

Op woensdag 13 mei organiseert de gemeente van 20.00 tot 21.30 uur een inwonersavond over de toekomstvisie. Tijdens deze bijeenkomst zal de burgemeester, na een korte terugblik op het proces, een presentatie geven over de toekomstvisie en is er voor inwoners gelegenheid om daarop te reageren. Aansluitend is er voor de aanwezigen gelegenheid om een ontmoeting te hebben met de politieke partijen die zij dan ook nog opmerkingen en/of vragen kunnen meegeven. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden

Lees het volledige bericht van de gemeente hier.